Dani Alves Barcelona Xavi Hernandez Fotbal extern Dani Alves

Dani Alves nu a venit gratis la Barcelona! Va încasa un salariu uriaș. Toate detaliile contractului

Dani Alves a revenit în tricoul Barcelonei la vârsta de 38 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Noiembrie 2021, 12:41
Data actualizarii: Vineri 19 Noiembrie 2021, 12:43

Considerat unul din cei mai buni fundaşi dreapta din istorie, Alves a mai îmbrăcat culorile clubului catalan din 2008 până în 2016, cucerind trei trofee ale Ligii Campionilor.

Deși s-a crezut inițial că experimentatul fotbalist va câștiga un euro pe lună la Barcelona, se pare că lucrurile nu vor sta chiar așa. Potrivit publicației spaniole Sport, Alves va câștiga 900.000 de euro până la finalul acestui sezon, în iunie, când îi expirră contractul.

Alves ar putea sărbători împlinirea a 40 de ani pe Camp Nou. Contractul fundașului dreapta include o prelungire cu un an a contractului, adică până în 2023.

Si mai surprinzătoare este însă clauza de reziliere pe care fotbalistul o are în contract. Potrivit radioului catalan RAC1, spaniolii i-au pus o clauză de reziliere uimitoare: nu mai puțin de 100 de milioane de euro.

Dani Alves, cel mai titrat jucător din istoria fotbalului

În tricoul Barcelonei, Dani Alves a jucat 391 de meciuri şi a marcat 23 de goluri. El a fost unul din elementele-cheie ale dispozitivului lui Pep Guardiola, cucerind, între altele, două trofee Champions League în 2009 şi 2011. El a mai câştigat unul în 2015, dar fără Guardiola, plecat în 2012.

Fundașul dreapta s-a transferat apoi la Juventus Torino, apoi la Paris Saint-Germain. Ultimul său club a fost Sao Paulo, în Brazilia, pe care l-a părăsit în septembrie din cauza salariilor neplătite.

Cu 43 de titluri câştigate în carieră, ultimul fiind medalia olimpică de aur la Tokyo, Dani Alves este jucătorul cel mai titrat din istoria fotbalului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!