Cum a încercat Dani Alves să evite închisoarea în ultimul moment: câți bani i-a oferit victimei și reacția femeii 

Dani Alves agresiune sexuala inchisoare Dani Alves proces Dani Alves Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Februarie 2024, 13:53
Data actualizarii: Joi 22 Februarie 2024, 13:53
Dani Alves (40 de ani) a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare pentru agresiune sexuală.

Fapta a avut loc în decembrie 2022, într-un club de noapte din Barcelona. Tribunalul din Catalonia a decis și că Alves va fi sub supraveghere timp de cinci ani, odată ce își va ispăși pedeapsa. Avocata brazilianului a anunțat deja că va face recurs în cel mai scurt timp.

Dani Alves i-a oferit victimei sale 150.000 de euro ca să renunțe la acuzații

Presa din Spania scrie că, înaintea procesului desfășurat între 5 și 7 februarie (VEZI GALERIE FOTO), Dani Alves a avut o ultimă tentativă de a o convinge pe victimă să renunțe la acuzații. Potrivit OK Diario, brazilianul i-ar fi oferit femeii 150.000 de euro pentru a renunța la proces.

Victima a refuzat propunerea și a decis să continue demersul legal. Tribunalul din Barcelona a scris, în motivarea sentinței de condamnare a lui Dani Alves, că „exclude că victima ar fi avut un interes economic întrucât, înaintea procesului, apărarea a oferit suma de 150.000 de euro reclamantei”.

„Reclamanta ar fi putut accepta această sumă, renunțând ulterior la acțiunile civile și penale, dar nu a făcut-o. Pe 11 decembrie 2023, ea a prezentat o declarație prin care indica faptul că nu își dorește nicio sumă de bani, în cursul procedurii judiciare, cu excepția a ceea ce ar putea fi stabilit de Tribunal în cazul pronunțării unei condamnări”, se mai arată în motivația justiției.

Dani Alves, bun de plată! Cum a primit brazilianul vestea condamnării

Tribunalul a decis totodată că Dani Alves trebuie să-i achite victimei daune în valoare de chiar 150.000 de euro! Exact suma pe care fostul jucător i-a oferit-o femeii pentru a scăpa de acuzații.

Judecătorii au stabilit că există îndeajuns de multe probe pentru condamnarea brazilianului. S-au constatat inclusiv leziuni la nivelul genunchiului victimei, provocate din cauza violenței fotbalistului. De asemenea, femeia a rămas cu sechele după acea noapte, mai arată Tribunalul din Barcelona.

Imediat după condamnare, avocata lui Dani Alves a făcut o declarație cu privire la starea fotbalistului. „Este întreg. Înțelegeți că 4 ani și 6 luni e mai bine decât 9 sau 12, cât se solicita, însă cred în inocența lui și vom face recurs. Voi merge la el în această după amiază și îi voi explica sentința”, a spus Ines Guardiola.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!