Probleme pentru Dani Alves! Aflat în închisoare, brazilianul riscă o pedeapsă mai mare

Dani Alves proces Dani Alves Stiri Dani Alves
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Martie 2024, 21:16
Data actualizarii: Vineri 01 Martie 2024, 21:25

Parchetul spaniol a decis să facă apel la condamnarea lui Dani Alves, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru violul unei tinere, în speranţa de a obţine o pedeapsă mai grea.

Fostul jucător în vârstă de 40 de ani a fost condamnat pe 22 februarie de un tribunal din Barcelona la patru ani şi jumătate de închisoare şi să plătească 150.000 de euro victimei sale, o tânără pe care a violat-o în decembrie 2022 într-un club de noapte din acest oraş, în timp ce acuzarea solicitase o pedeapsă de nouă ani de închisoare.

De asemenea, instanţa i-a impus fostului internaţional brazilian cinci ani de eliberare supravegheată după ieșirea din închisoare şi interdicţia de a se apropia de victimă timp de nouă ani şi jumătate.

Instanţa a considerat în hotărârea sa că plata de către jucător, încă de la începerea procedurii, a 150.000 de euro pentru despăgubirea victimei a fost o circumstanţă atenuantă, Dani Alves arătându-şi astfel, potrivit judecătorilor, dorinţa de "reparare".

Procuratura contestă verdictul

Această circumstanţă atenuantă ar putea fi contestată de către procuratură în apel, potrivit unei surse judiciare, în măsura în care această sumă nu reprezintă acelaşi efort financiar pentru Dani Alves ca pentru un învinuit care nu dispune de aceleaşi resurse.

Avocaţii lui Dani Alves, care a negat că ar fi fost viol, au anunţat în ziua verdictului că fostul jucător va face apel.

Potrivit acuzării, faptele au avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, în timp ce Dani Alves se afla alături de un prieten într-o zonă VIP a clubului de noapte Sutton din Barcelona, după ce s-a întors de la Cupa Mondială din Qatar.

După ce i-a oferit şampanie reclamantei, verişoarei ei şi unei prietene, el ar fi invitat-o să-l însoţească într-un separeu care avea şi toaletă proprie, lucru pe care ea nu îl ştia. Dani Alves ar fi avut acolo o "atitudine violentă" faţă de tânără, care a trăit o "situaţie de angoasă şi de teroare".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!