Motivul incredibil pentru care Dani Alves nu poate plăti cauțiunea de un milion de euro pentru a ieși din închisoare 

Dani Alves cautiune inchisoare Dani Alves Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Martie 2024, 09:06
Data actualizarii: Luni 25 Martie 2024, 09:19

Dani Alves încă nu poate plăti cauţiunea de un milion de euro pe care i-a impus-o Tribunalul din Barcelona pentru a fi eliberat provizoriu. 

Apărarea lui Dani Alves, condamnat în primă instanţă la patru ani şi jumătate de închisoare pentru violarea unei tinere, nu a putut depune vineri suma pentru plata cauțiunii, iar jurnaliștii de la Mundo Deportivo au anunțat că mai există posibilitatea ca banii să fie depuși la începutul acestei săptămâni.

Ibericii au explicat că jucătorul brazilian are conturile din țara natală blocate, din cauza procesului pe care îl are cu fosta soție, pentru neplata pensiei alimentare pentru cei doi copii. 

Ce se întâmplă cu Dani Alves

Tatăl lui Neymar a negat joi că ar urma să plătească cauţiunea de un milion de euro pentru eliberarea fostului coechipier al fiului său.

Într-un comunicat publicat pe Instagram, Neymar da Silva Santos a negat informaţiile din mass-media spaniolă, potrivit cărora Dani Alves ar fi apelat din nou la ajutorul financiar al familiei celui alături de care a jucat la FC Barcelona, Paris Saint-Germain şi la selecţionata Braziliei.

Neymar da Silva Santos a recunoscut în ianuarie că a plătit 150.000 de euro pentru a-l ajuta pe fostul fundaş la plata taxelor legale, cu câteva săptămâni înainte ca Dani Alves să fie condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare.

"Este de notorietate că, iniţial, l-am ajutat pe Dani Alves. Acum, când situaţia este diferită, iar justiţia spaniolă a decis deja pentru o condamnare, unii fac speculaţii şi încearcă să asocieze numele meu şi al fiului meu cu un subiect care nu mai este responsabilitatea noastră", asigură a transmis Neymar Sr. 

Un tribunal din Barcelona a autorizat eliberarea lui Dani Alves în schimbul unei cauţiuni de milion de euro, în aşteptarea judecării apelului său.

"Sper să Daniel va găsi în cadrul familiei sale toate răspunsurile pe care le caută. Pentru noi, pentru familia noastră, subiectul este închis. Punct final!", a insistat tatăl lui Neymar.

Dani Alves a fost condamnat pe 22 februarie la patru ani şi jumătate pentru violarea unei tinere în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, într-un club de noapte din Barcelona. Pedeapsa primită de brazilian a fost mult mai mică decât cea de nouă ani de închisoare cerută de acuzare.

Pe lângă plata acestei cauţiuni de un milion de euro, instanţa a pus şi alte condiţii pentru eliberarea sa din închisoare, precum confiscarea celor două paşapoarte, spaniol şi brazilian, obligaţia de a se prezenta săptămânal la tribunal, interdicţia de părăsi Spania, precum şi interdicţia de a aborda victima şi de a încerca să comunice cu aceasta.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!