Fotbal extern

Avem cei patru finaliști pentru cumpărarea lui Chelsea! Câștigătorul licitației va fi anunțat în luna mai

Miliardarul Roman Abramovici a fost forțat să scoată clubul la vânzare, după sancțiunile primite din cauza invadarii Ucrainei de către armata rusă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Aprilie 2022, 14:28
Data actualizarii: Joi 14 Aprilie 2022, 14:45

Raine Group, banca din New York care a fost desemnată să analizeze ofertele de cumpărare, a oprit doar patru finaliști.

Trei miliardari americani și o asociere de britani, pe lista finală

Aceștia sunt Steve Pagliuca, miliardarul american care deține clubul de baschet Boston Celtics (NBA) și echipa de fotbal Atalanta Bergamo (Serie A), miliardarul american Todd Boehly, care deține acțiuni la Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Dodgers (MLB) și Los Angeles Sparks (WNBA), asocierea de afaceriști britanici Jonathan Goldstein - Sir Martin Broughton - Lord Sebastian Coe și familia Ricketts, condusă de finanțistul miliardar Thomas S . Ricketts, care deține clubul Chicago Cubs (MLB). Oferta minimă pentru achiziția clubului de pe Stamford Bridge trebuie să fie 3 miliarde de lire sterline (3.61 miliarde euro), iar anunțarea câștigătorului urmează să aibă loc în luna mai 2022. 

Abramovici vrea să cumpere un club din Turcia, dar are banii blocați în Jersey

Oligarhul Roman Abramovici, considerat un apropiat al lui Valdimir Putin și al Kremlinului, a fost sancționat de guvernul britanic, pe 10 martie, după ce armata rusă a atacat Ucraina și la o săptămână după ce afaceristul anunțase că vrea să vândă Chelsea. Toate proprietățile și conturile acestuia au fost înghețate și nu se știe dacă Abramovici poate intra în posesia sumei cu care câștigătoarea Champions League din sezonul trecut se va vinde.

Chelsea a primit licență specială de funcționare, valabilă până la finalul acestui sezon, pentru a-și putea continua activitatea și a evita intrarea în faliment. Abramovici, care are o avere estimată la 14 miliarde de dolari, are blocată suma de 7 miliarde de dolari în conturile băncilor britanice din Insula Jersey, teritoriu aflat pe lista puținelor paradisurile fiscale din Europa.

Afaceristul deține cetățeniile rusă, israeliană, portugheză și lituaniană, iar la finalul lunii trecute a făcut o ofertă de preluare a clubului Goztepe SK, locul 19 în prima ligă turcă, el deținând mai multe proprietăți în Turcia și retrâgându-și multe dintre avioanele private și iahturile de lux pe teritoriul acestei țări. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies