Fotbal extern

BREAKING NEWS! Revoluție în fotbalul mondial! FIFA a anunțat naționalele că vrea să organizeze Mondial din doi în doi ani 

FIFA se pregătește să revoluționeze fotbalul! 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 21:07
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 21:18

Cei de la FIFA au informat naționalele de fotbal că intenționează să organizeze Campionatul Mondial din doi în doi ani, iar totul s-ar petrece începând cu anul 2026, informează El Larguero. 

Astfel, naționalele au primit planul pe care cei de la FIFA vor să îl pună în aplicare, iar în ciuda criticilor venite din partea numelor importante din sport, oficialii vor să demareze cât mai repede proiectul. 

Pentru a-și întări argumentele, FIFA a vrut să demonstreze că un astfel de format al Campionatului Mondial, din doi în doi ani, ar fi mai puțin obositor pentru jucători, călătorind mai puțin față de cum o fac în formatul actual. 

Astfel, a fost folosit câte un jucător de pe fiecare continent. 

Reacție vehementă a lui Maldini

Paulo Maldini a fost unul dintre cei care s-a opus cu vehemență acestei mutări, punctând că se scade din valoarea competiției. Mai mult, legendarul fotbalist a declarat că un Mondial din doi în doi ani ar avea un impact negativ și asupra jucătorilor, mai ales din punct de vedere fizic. 

„Nu cred că o Cupă Mondială jucată odată la doi ani este o idee bună. Ar face ca valoarea competiției să fie mai mică și i-ar scădea unicitatea. Plus, tradiția există de peste 100 de ani. Sper, ca cineva care face din acest sport, că FIFA o să abandoneze ideea.

Pentru început, ar avea un impact negativ pentru mentalul și fizicul jucătorilor, iar de asemenea ar reprezenta o problemă și pentru cluburi. Jucătorii, Federațiile, toți sunt conștienți că beneficiile sunt mult mai mici în comparație cu efectele negative”, a spus Maldini recent. 

UEFA nu este de acord

De cealaltă parte, UEFA a anunțat că nu susține un astfel de proiect, principalul motiv fiind acela că ar dăuna sportului. 

„Având în vedere impactul major pe care această reformă ar putea să-l aibă asupra fotbalului în întregul său, constat cu mirare că FIFA pare să lanseze o campanie de PR prin care împinge această propunere, în timp ce confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor sau antrenorilor, nu li s-a prezentat acest plan.

Ca un exemplu concret printre multe altele, este obligatoriu să scoatem în evidență îngrijorările întregii lumi fotbalistice privind impactul pe care l-ar putea avea un Campionat Mondial organizat din doi în doi ani asupra calendarului meciurilor internaționale. UEFA și asociațiile naționale au rețineri clare și îngrijorări serioase în privința acestui plan al celor de la UEFA”, a spus Ceferin.

Modifică setările cookies