copa america Argentina Fotbal extern

Argentina suspenda sezonul fotbalistic cu doar cateva saptamani inainte de gazduirea Copa America! Ce se va intampla cu turneul final din America de Sud

Argentina a suspendat sezonul fotbalistic cu doar trei saptamani inainte de gazduirea Copa America.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 21 Mai 2021, 18:08
Data actualizarii: Sambata 22 Mai 2021, 16:18

Competitia ar urma sa inceapa pe 13 iunie, iar o buna parte din meciuri ar fi trebuit sa se dispute in Argentina si Columbia. Totusi, marti Columbia a pierdut dreptul de gazduire al turneului, din cauza violentelor din tara. De asemenea, vineri autoritatile din Argentina au anuntat ca suspenda sezonul fotbalistic cel putin pana la data de 30 mai, din cauza numarului crescut de infectati cu COVID-19 din ultima perioada. Nu se stie exact cat de tare va afecta organizarea competitiei, insa exista un mare risc ca turneul sa fie amanat pentru a doua oara, dupa ce a fost mutat din 2020 pe 2021.

"Asociatia Argentiniana de Fotbal informeaza publicul ca, pentru a urma masurile de sanatate anuntate ieri de presedintele Alberto Fernandez, care vizeaza combaterea celui de-al doilea val de pandemie COVID-19 pe care il traim, am decis suspendarea meciurilor din toate competitiile locale organizate astazi de la ora 20:00 pana duminica, 30 mai 2021 inclusiv", se arata in comunicatul de presa emis de Federatia Argentiniana de Fotbal.

Meciurile de deschidere al Copa America ar urma sa aiba loc pe Stadionul Monumental din Buenos Aires, in care se vor infrunta Argentina si Chile.

Modifică setările cookies