Andriy Kravchuk Oleksandr Zincenko Razboi ucraina Fotbal extern

Primit cu brațele deschise la Manchester City! Gestul impresionant făcut de Zinchenko pentru un fotbalist ucrainean refugiat 

Andriy Kravcuk se afla în cantonament în Turcia când a aflat despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 09:23
Data actualizarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 09:46

Legitimat la formația Torpedo Moscova, jucătorul de 23 de ani a încheiat contractul cu gruparea rusă și a primit un ajutor impresionant din partea lui Oleskandr Zinchenko

Starul de la Manchester City l-a ajutat pe fotbalist să ajungă la echipa britanică, iar oficialii "cetățenilor" i-au oferit posibilitatea de a se antrena și a se caza la baza sportivă până la sfârșitul sezonului.

"Sunt atât de recunoscător celor de la City pentru că mi-au oferit șansa de a mă pregăti cu ei.

Ultimele săptămâni au fost foarte dificile, dar să revin pe teren înseamnă atât de mult", a declarat Kravcuk care a fost coleg cu Zinchenko la juniori, la Shaktior.

"Chiar dacă este doar un mic gest, suntem bucuroși că am fost capabili să-l ajutăm pee Andriy. Se poate menține în formă", a mărturisit Jason Wilcox, directorul academiei celor de la City. 

Zinchenko: „Dacă nu ar fi fiica mea, aș fi la război!” 

Jucătorul lui Manchester City a recunoscut că ar fi mers să își apere țara, însă fiica sa și familia îl împiedică să facă acest sacrificiu. 

„Voi fi sincer, dacă nu ar fi fiica mea, familia mea, aș fi la război! Sunt extrem de mândru să fiu ucrainean și voi rămâne pentru restul vieții mândru. Când observi oamenii, cum luptă pentru viețile lor... Cunosc mentalitatea oamenilor din țara mea, preferă să moară și vor muri, însă nu se vor preda. 

Plâng. Nu număr zilele, însă a trecut deja mai mult de o săptămână și când conduc mașina către antrenamente, sau nu contează unde, plâng din nimic”, a recunoscut fotbalistul. 

Modifică setările cookies