Marele Pele a fost condus pe ultimul drum! Legenda Braziliei a fost înmormântată! Imagini impresionante

Pele deces inmormantare santos Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 22:39
Data actualizarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 22:43

Fostul fotbalist brazilian a încetat din viață pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani.

UPDATE 22:35 După închiderea porților de pe Vila Belmiro, sicriul lui Pele a fost preluat de pompieri și transportat pe străzile din Santos într-o mașină de pompieri. Cortegiul a trecut prin fața casei mamei lui Pele, Celeste Arantes, care este grav bolnavă și nu a aflat de moartea fiului său, iar apoi s-a îndreptat spre cimitirul Memorial Necropole Ecumenica. 

Pele a fost înmormântat doar în prezența membrilor familiei și celor mai apropiați prieteni. 


Peste 150.000 de persoane şi-au luat rămas bun de la legendarul Pele, până marţi dimineaţa, la ora locală 05.00, la stadionul Vila Belmiro din Santos, anunţă O Globo.

Potrivit Departamentului de Pompieri, porţile Vila Belmiro vor fi închise la ora 10.00 (15.00 - ora României), iar membrii familiei îşi vor putea lua rămas bun de la Pelé, scrie news.ro.

După aceea, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele va părăsi stadionul şi va începe o procesiune de-a lungul Canalului 2, trecând pe bulevardul plajei până la Canalul 6, unde locuieşte mama fostului jucător, Celeste Arantes, care a împlinit 100 de ani în timpul Cupei Mondiale din Qatar.

Unde va fi înmormântat până la urmă Pele

După sosirea la Canal 6, cortegiul va face sens invers spre locul unde va fi înmormântat Pelé, de data aceasta într-o ceremonie rezervată familiei, la Memorialul Ecumenic Necrópole, din cartierul Marapé, aproape de Vila Belmiro.

Municipalitatea Santos (SP) a anunţat că, din cauza procesiunii, vor fi necesare interdicţii şi blocaje rutiere de-a lungul traseului.

Conducerea Memorialului Necropolei Ecumenice a confirmat că Pelé va fi înmormântat la etajul 1 din cauza logisticii de vizitare şi nu la etajul 9 al cimitirului vertical.

Slujba de înmormântare are loc marți seara

Slujba de înmormântare ar urma să aibă loc între orele locale 12.00 şi 13.00 (17.00-18.00) .

Marţi dimineaţă, la ora locală 05.00 (10.00 la Bucureşti), peste 150.000 de persoane trecuseră pe la catafalcul lui Pele, de la stadionul Vila Belmiro.

De asemenea, în jurul orei locale 09.00, la catafalc este aşteptat, pentru un ultim omagiu, şi preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, mai precizează sursa citată.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!