Acuzat că joacă la pariuri, Lucas Paqueta a fost convocat în lotul Braziliei pentru Copa America

Lucas Paqueta Brazilia West Ham Fotbal extern
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 13:15
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 13:12

Mijlocașul brazilian Lucas Paqueta, jucător al echipei West Ham United, a fost recent acuzat de Federația Engleză de Fotbal (FA) de presupuse încălcări ale regulilor privind pariurile sportive.

Acuzațiile se referă la comportamentul lui Paqueta în timpul a patru meciuri din Premier League desfășurate între anii 2022 și 2023, în care se presupune că a primit intenționat cartonașe galbene pentru a obține profit din pariuri sportive.

Reacția Federației Braziliene de Fotbal (CBF)

În ciuda acuzațiilor, Federația Braziliană de Fotbal (CBF) a decis să îl păstreze pe Lucas Paqueta în lotul pentru Copa America. Decizia a fost luată după discuții cu FA și după consultarea avizului Direcțiilor Juridică și de Guvernanță și Conformitate, precum și al Unității de Integritate din cadrul CBF.

"Având în vedere faptele raportate de Federația Engleză, CBF, susținută de avizul comun al Direcțiilor Juridică și de Guvernanță și Conformitate și al Unității de Integritate, a decis să mențină convocarea jucătorului", a declarat președintele Ednaldo Rodrigues, citat de Reuters.

CBF a subliniat că, deși Paqueta este acuzat de comportament inadecvat, nu a fost încă sancționat de nicio autoritate competentă. Aceasta a considerat că nu există suficiente motive pentru a exclude jucătorul din activitatea profesională, inclusiv din echipa națională a Braziliei.

"Este corect să spunem că jucătorul este liber să își desfășoare până în prezent activitatea profesională, sursa de trai a sa și a familiei sale, în mod complet și fără restricții, fie pentru clubul său, fie pentru echipa națională a țării sale", s-a arătat în comunicatul CBF.

Situația lui Paqueta

Lucas Paqueta are termen până la 3 iunie pentru a răspunde acuzațiilor aduse de FA. Jucătorul a negat orice abatere și a insitat că nu a fost implicat în activități de pariuri ilegale. În prezent, se pregătește să participe la meciurile amicale cu Mexic și Statele Unite, înainte de turneul Copa America, care va avea loc între 20 iunie și 14 iulie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!