VIDEO A intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului!

Alireza Beiranvand boavista porto cartea recordurilor Cristiano Ronaldo Royal Antwerp Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 27 Noiembrie 2021, 08:10
Data actualizarii: Sambata 27 Noiembrie 2021, 08:37

Fotbalistul provine dintr-o familie de nomazi kurzi din Iran și joacă în Europa.

Portarul iranian Alireza Beiranvand (29 de ani), împrumutat în acest sezon de Royal Antwerp la Boavista Porto, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului.

Goalkeeperul a aruncat mingea la o distanță de 61,26 metri! Performanța a avut loc pe 11 octombrie 2016, în timpul unui meci Iran - Coreea de Sud, din preliminariile asiatice ale Campionatului Mondial din 2018, dar recordul a fost omologat abia în această săptămână.

Și-a părăsit familia la 15 ani pentru a ajunge fotbalist

Originar dintr-un sat din Iran, Beiranvand și-a părăsit familia de nomazi kurzi la vârsta de 15 ani și a ajuns în capitala Teheran pentru a-și urma visul de a ajunge fotbalist. 

A jucat în țara natală la Naft și Persepolis, iar anul trecut s-a transferat în Belgia, la Royal Antwerp, care l-a împrumutat în vară la Boavista Porto.

Este as în degajări lungi și i-a apărat un penalty lui Cristiano Ronaldo

Degajarea din 2016 de la națională nu este o întâmplare pentru Beiranvand. La echipele de club, în 2014, o aruncare a balonului în jumătatea adversă de teren s-a transformat în pasă de gol, iar în 2015 o minge trimisă de el a ajuns la aproximativ 60 de metri.

Goalkeeper-ul iranian se descurcă foarte bine și în alte situații: la Campionatul Mondial din 2018 a apărat un penalty executat de Cristiano Ronaldo în surpriza Iran - Portugalia 1-1.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!