Ucrainenii s-au lămurit în privința României. Concluzia trasă înaintea duelului de la EURO 2024

Ucraina EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Martie 2024, 09:50
Data actualizarii: Joi 28 Martie 2024, 09:51
Ucraina va fi prima adversară a României la EURO 2024. Meciul se va disputa la data de 17 iunie, pe Allianz Arena din Munchen și va fi transmis ÎN DIRECT de PRO TV și VOYO.

Ucraina s-a calificat la EURO 2024 după ce a trecut de meciurile de baraj. Vecinii României au eliminat dramatic Bosnia (2-1) și Islanda (2-1), în ambele meciuri revenind după ce a fost condusă.

Presa din Ucraina: "România nu este un adversar pe care să îl tratăm de sus, dar nu are mari vedete"

După calificarea la turneul final, publicația Tribuna a realizat o descriere a primei adversare de la EURO 2024. Jurnaliștii ucraineni susțin că trupa antrenată de Sergiy Rebrov trebuie să trateze cu respect România, având în vedere performanța din preliminarii, însă remarcă faptul că nu există staruri în actuala echipă a tricolorilor.

"România nu este un adversar pe care să îl tratăm de sus, în primul rând pentru că a câștigat grupa de calificare din care au mai făcut parte Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorrra.

Elveția era marea favorită pentru câștigarea grupei, dar România, care a marcat 16 goluri, cele mai puține dintre câștigătoarele de grupă, a terminat pe primul loc. Totuși, un rezultat remarcabil pentru România, care a terminat neînvinsă grupa de calificare, cu 6 victorii și 4 remize.

Într-un mod neașteptat, România a revenit la un Campionat European după ce a ratat turneul final din 2021. Vecinii noștri au participat în total de cinci ori la EURO, însă o singură dată au ieșit din grupe, în 2000.

În actualul lot al României sunt cinci jucători care evoluează în marile campionate ale Europei, însă mulți dintre ei sunt la cluburi de mijlocul clasamentului sau care luptă pentru evitarea retrogradării. Numai rezerva de portar Horațiu Moldovan și fundașul lui Tottenham, Radu Drăgușin, ies în evideță.

Nu există mari vedete în echipa României, iar selecționer e Edi Iordănescu, care a antrenat doar la cluburi din România și la vecinii bulgari (CSKA Sofia)", a scris Tribuna.

Programul României în grupa E de la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!