Lucrarea de LICENTA la FRF :) Mai are Iordanescu licenta Pro dupa 8 ani fara echipa? Reactia oficiala a Scolii de Antrenori din Romania

Lucrarea de LICENTA la FRF :) Mai are Iordanescu licenta Pro dupa 8 ani fara echipa? Reactia oficiala a Scolii de Antrenori din Romania

Dan Apolzan, directorul scolii Federale de Antrenori din Romania, a publicat un comunicat oficial in care vorbeste despre situatia legala a lui Anghel Iordanescu, antrenorul nationalei.

Fara activitate pe banca unei echipe timp de 8 ani, conform regulamentului FRF, Anghel Iordanescu nu ar mai fi avut dreptul sa fie numit antrenor, pentru ca licenta sa ar fi fost suspendata.

Dan Apolzan spune ca in cazul lui Tata Puiu nu se aplica aceasta regula, pentru ca acesta a participa la mai multe cursuri care pot fi considerate ca l-au tinut in activitate in acesti ani.

"Scoala Federala de Antrenori din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a luat la cunostinta cu surprindere informatiile false cu privire la calitatea de antrenor al domnului Anghel Iordanescu. Detinator al Licentei Pro, actualul selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei nu incalca, prin detinerea acestei functii, normele in vigoare referitoare la desfasurarea acestei profesii."

"Domnul Anghel Iordanescu este, incepand din anul 2013, Director Tehnic al Federatiei Romane de Fotbal, functie din care a coordonat permanent activitatea loturilor reprezentative, implicandu-se direct in strategia, programul si activitatea practica a acestora. Saptamanal, a condus in perioada 2013-2015 sedinta de coordonare a staff-urilor tehnice pentru echipele nationale de juniori."
 
"Mai mult decat atat, pe perioada in care nu a ocupat functia de antrenor la un club sau la o echipa reprezentativa, domnul Anghel Iordanescu a participat activ la cursuri de perfectionare teoretica si practica la cel mai inalt nivel. "
 
"Este suficient, spre exemplificare, sa enumeram doar Cursul cu antrenorii detinatori de Licenta PRO din Elvetia in 2013 (8 ore/zi), Cursul de perfectionare dedicat selectionerilor si directorilor tehnici din Rusia in 2013 (8 ore/zi), Cursul dedicat studentilor Licenta PRO de la Nyon in 2014 (40 ore), precum si UEFA Workshop Coach Education: Building for the Future din Slovacia in 2015 (40 ore). Totodata, domnul Anghel Iordanescu a participat si la cursurile si seminariile teoretice si practice sustinute de specialistii invitati ai scolii Federale de Antrenori, printre care Massimo Lucchesi, Howard Wilkinson, Erich Rutemoeller sau Dany Ryser."
 
"Am precizat si numarul de ore aferent acestor activitati pentru a elimina orice indoiala pe aceasta tema, in conditiile in care numarul obligatoriu de ore de curs pentru detinatorii Licentei PRO este de 15 ore pentru un interval de 3 ani de la obtinerea acestei licente."

 
"Dan Apolzan
Directorul scolii Federale de Antrenori din cadrul Federatiei Romane de Fotbal"

VIDEO PROTVPLUS.RO

Valul de căldură continuă şi la începutul lunii august. Cod galben şi cod portocaliu până duminică seară
BRAT
Modifică setările cookies