VIDEO EXCLUSIV Ionuț Lupescu a auzit ce a spus Florinel Coman și l-a contrazis în direct: ”Despre asta e vorba”

Ionut Lupescu Florinel Coman grupa România EURO 2024 Romania EURO 2024 Ionuț Lupescu, în direct la PRO TV / Foto: Captură PRO TV
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 23:44
Data actualizarii: Sambata 02 Decembrie 2023, 23:44

Ionuț Lupescu (54 de ani) a prins 74 de selecții la echipa națională și a fost prezent la patru turnee finale (două Campionate Mondiale și două Campionate Europene).

Meciul de debut pentru ”tricolori” la EURO 2024 va fi la Munchen, împotriva învingătoarei din play-off-ul B, care se va disputa între Bosnia și Ucraina, respectiv Israel și Islanda.

Peste cinci zile, pe 22 iunie, la Koln, România va juca în compania Belgiei, favorita grupei, iar faza grupelor se va încheia pe 26 iunie la Frankfurt, cu Slovacia.

Ionuț Lupescu: ”E momentul lor să se concentreze”

Florinel Coman (25 de ani) a reacționat în exclusivitate pentru PRO TV imediat după tragerea la sorți. Fotbalistul de la FCSB a spus că ”tricolorii” vor face tot posibilul pentru a ieși din grupă, dar și că aceștia ”nu au nimic de pierdut”.

Fostul mare internațional Ionuț Lupescu a reacționat imediat după ce a auzit ce a spus extrema stângă de la FCSB.

„Eu cred că programul este foarte bun pentru noi, stadioane fantastice. Cu siguranță vor fi foarte mulți suporteri. La Koln, care este la 60 de kilometri de granița cu Belgia, s-ar putea să fie mulți belgieni. Dar programul, grupa, este foarte bună pentru noi. Ce spunea Florinel Coman, că nu au nimic de pierdut, ba da, au ceva de pierdut. Pentru că un EURO este din patru în patru ani și îmbătrânești în timpul ăsta. 

Cred că e momentul lor să se concentreze, să facă tot ce depinde de ei. Este vorba de cota lor, de valoarea lor care poate crește enorm. Mă bazez foarte mult pe foamea aceasta de reușită pe care o au băieții”, a spus Ionuț Lupescu, în direct la PRO TV.

VIDEO - Interviul cu Florinel Coman, în direct la PRO TV

România, o singură victorie în istorie la Campionatul European

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

  • La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!