Decizia luată de UEFA în privința lui Anthony Taylor, după ce aproape 400.000 de fani au cerut rejucarea meciului Spania - Germania

UEFA Anthony Taylor EURO 2024 Germania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Iulie 2024, 17:11
Data actualizarii: Luni 08 Iulie 2024, 17:11

Spania s-a calificat în semifinalele EURO 2024 după ce a trecut în ”sferturi” de Germania, scor 2-1.

Sute de mii de oameni au cerut rejucarea partidei, nemulțumiți de arbitrajul englezului Anthony Taylor.

Anthony Taylor s-a întors în Anglia și nu va arbitra marea finală EURO 2024

Partida disputată pe Stuttgart Arena a avut faze controversate de arbitraj. Anthony Taylor a fost pus la zid atât de fanii spanioli, cât și de cei germani. Cei care au formulat petiția au fost însă nemții, iar motivul principal faza petrecută în a doua repriză a prelungirilor, la scorul de 1-1.

Marc Cucurella a respins cu mâna un șut al lui Jamal Musiala, iar faza a fost intens discutată în toată Europa. Chiar și foștii arbitrii români, Ion Crăciunescu și Cristi Balaj, au explicat că centralul englez ar fi trebuit să acorde lovitură de la 11 metri pentru Germania.

Chiar dacă aproape 400.000 de fani au semnat petiția, nemții vor rămâne cu dezamăgirea, pentru că partida nu se va rejuca, însă UEFA a luat o decizie clară în privința lui Anthony Taylor. Presa britanică a anunțat că Anthony Taylor s-a întors deja în Anglia și nu este luat în calcul de către forul european pentru a conduce marea finală.

Daily Mail susține însă faptul că Anthony Taylor a fost trimis acasă pentru că Anglia este încă angrenată în competiție. Din acest motiv, deși nu există un anunț oficial în acest sens, UEFA ar dori ca Daniele Orsato să arbitreze marea finală EURO 2024.

Marc Cucurella: ”Dacă arbitrul a spus că nu a fost henț, atunci respect asta!”

Duminică, la prânz, Cucurella a participat la o conferință de presă, una la care au fost prezenți și jurnaliști germani. Cei de la Bild l-au întrebat direct pe spaniol: "A fost penalty? Da sau nu?".

Jucătorul lui Chelsea nu s-a limitat la un răspuns monosilabic, a spus că respectă decizia arbitrului și a contraatacat, susținând că și Toni Kroos ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu în partida disputată la Stuttgart.

"Eu sunt fotbalist, nu mă amestec în astfel de aprecieri. Dacă arbitrul a spus că nu a fost henț, atunci respect asta. Arbitrii sunt cei care trebuie să ia deciziile. Dacă ei așa zic, înseamnă că și eu spun că nu a fost henț.

Înțeleg că este o situație cumva ciudată. Toți ne-am săturat să vedem diferite situații în care uneori se sancționează hențul, iar alteori nu. Până la urmă, cred că nu se mai vorbea despre acest moment dacă Germania ar fi câștigat.

Sunt lucruri care se întâmplă. Și noi puteam să ne plângem că Toni Kroos ar fi trebuit să vadă un cartonaș galben mai devreme, iar ulterior ar fi fost eliminat, însă arbitrii sunt și ei oameni și trebuie să ia decizii foarte rapid", a spus Marc Cucurella.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!