Datele și orele la care joacă România la EURO 2024 

date si ore EURO 2024 Program Romania Romania EURO 2024 Naționala României a încheiat grupa fără înfrângere, cu șase victorii și patru remize, și s-a calificat la Euro 2024 / Bucurie calificare România, Ianis Hagi, Răzvan Marin / Foto - Gabriel Chirea
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 17:38
Data actualizarii: Duminica 03 Decembrie 2023, 17:48

Prima reprezentativă și-a aflat ieri adversarele din Grupa E a Campionatului European de Fotbal din Germania. 

Turneul va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024 și va fi transmis în direct de Pro TV, Pro Arena și VOYO. Tragerea la sorți s-a desfășurat sâmbătă, la Hamburg, și a fost transmisă în direct de Pro TV și VOYO, iar reacțiile oficialilor FRF le-ați putut vedea la Arena SPORT.RO, emisiunea transmisă pe Sport.ro și VOYO. 

România a fost repartizată în rupa E a turneului final EURO 2024 la tragerea la sorți de la Hamburg, după ce tricolorii și-au câștigat locul în urna 2 pentru tragere în urma parcursului perfect din preliminarii.

  • Naționala României a încheiat grupa fără înfrângere, cu șase victorii și patru remize, și s-a calificat la Euro 2024 / Horațiu Moldovan / Foto - Gabriel Chirea

Datele și orele la care joacă România la EURO 2024

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)

21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)

22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)

26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

  • Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiției.

Răzvan Burleanu a vorbit despre obiectivul României după tragerea la sorți de la Hamburg. “Dacă e să ne uităm la această grupă, ar trebui să nu ne gândim la adversarii noştri. Va fi o luptă cu noi înşine, astfel încât dacă jucătorii noştri vor avea capacitatea să se autodepăşească, cu siguranţă vor obţine rezultate remarcabile. Acest Euro trebuie să reprezinte o etapă în ceea ce priveşte construirea celei mai importante generaţii din ultimii 20 de ani. 

Şi evident, obiectivul intermediar este ieşirea din grupe. Staful tehnic va analiza adversarii ştiuţi deja, Belgia şi Slovacia, iar apoi aşteptăm luna martie. Ne aşteptăm ca Israel să fie una din echipele din finală, probabil cu Ucraina, o echipă foarte competitivă. Mi-aş fi dorit să reluăm experienţa frumoasă din 2016, când am avut meci de deschidere cu Franţa, aşa că mi-aş fi dorit să jucăm cu Germania.

Sunt încrezător că echipa are un potenţial extraordinar de creştere în lunile următoaree. Va fi o luptă de a ne autodepăşi“, a declarat Burleanu, după tragerea la sorţi de la Hamburg.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!