VIDEO EXCLUSIV Așa se face, Marius Șumudică! Bașkanii turci au dat verdictul: ”Vincenzo Montella a devenit acum unul dintre ai noștri”

Vincenzo Montella EURO 2024 Mehmet Buyukekşi Nationala Turciei Recep Tayyip Erdogan EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Iulie 2024, 08:45
Data actualizarii: Vineri 05 Iulie 2024, 09:20

Naționala Turciei este calificată în sferturile de finală la EURO 2024.

Italianul Vincenzo Montella, selecţionerul naţionalei de fotbal a Turciei, este foarte popular în această ţară, după ce echipa antrenată de el a învins Austria (2-1), la Leipzig, şi s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024, unde va întâlni sâmbătă Olanda, scrie Reuters.

Victoria cu Austria a fost sărbătorită pătimaş de diaspora turcă din Germania, iar fanii vor fi prezenţi în număr mare pe Stadionul Olimpic din Berlin pentru duelul cu Olanda, cea care a învins în optimi România.

Președintele Federației Turce de Fotbal despre Vincenzo Montella

"Montella a devenit acum unul dintre ai noştri. Îi îmbrăţişează şi îi sărută pe toţi. M-a îmbrăţişat strâns şi a spus: "Dedicăm această victorie naţiunii turce şi mai ales dumneavoastră'", a declarat preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal (TFF), Mehmet Buyukekşi.

"Suntem mândri că am făcut fericiţi 85 de milioane de oameni. Cu toate acestea, suntem deosebit de mândri că i-am făcut fericiţi pe cetăţenii noştri stabiliţi în străinătate", a adăugat el, citat de Agerpres.

Recep Tayyip Erdogan va fi prezent la meciul Turcia - Olanda

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va asista la meciul împotriva Olandei.

Turcia, care va fi una din gazdele EURO 2032, nu mai atinsese sferturile de finală ale acestei campionatului European din 2008, atunci fiind eliminată de Germania în semifinale.

"La începutul turneului, le-am spus jucătorilor, 'de 2002 și de 2008 se vorbeşte de ani de zile. Ar trebui să aveţi la acest turneu o poveste pe care să le-o spuneţi copiilor voştri'", a afirmat Buyukekşi.

"Aceşti băieţi scriu istorie şi vor continua să o facă. Vom merge cât putem de departe în acest turneu", a mai spus oficialul TFF.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!