VAR-ul i-a convins sa mearga si mai departe! Ce mai pregateste FIFA, dupa ce a revolutionat fotbalul la Mondial cu arbitrajul video

CM 2018 Campionatul Mondial Cupa Mondiala Pierluigi Collina VAR Cupa Mondiala 2018
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Iunie 2018, 19:48
Data actualizarii: Vineri 29 Iunie 2018, 19:56

Peste 300 de faze au fost analizate cu ajutorul VAR la Campionatul Mondial. Utilitatea arbitrajului video i-a convins pe sefii FIFA sa se gandeasca la o noua schimbare.

Oficialii FIFA spun ca VAR, sistemul de arbitraj video, este un succes si vor sa mearga si ami departe in acest sens.

Daily Mail scrie ca mai marii FIFA se gandesc acum sa redea LIVE conversatiile purtate intre arbitrii unei partide, astfel incat acestea sa fie auzite inclusiv la TV, asa cum se intampla la rugby si fotbal american.

"Exista aceasta posibilitate, dar inca nu stim ce ne rezerva viitorul. Ne gandim la asta si vom analiza foarte atent inainte de a lua o decizie. Nu trebuie sa zici niciodata nu unui lucru inainte de a-l studia. Trebuie sa vedem care ar fi beneficiile", a spus si fostul mare arbitru Pierluigi Collina, seful Comisiei de arbitraj a FIFA.

335 de faze au fost analizate la Mondial cu ajutorul VAR, 99.3% dintre decizii fiind corecte.

"VAR-ul nu garanteaza perfectiunea. Vor fi in continuare greseli. Dar 99% e aproape de perfectiune", a mai spus Collina.

Collina a mai spus ca "un arbitru poate face o treaba fantastica timp de 89 de minute, iar VAR-ul este acolo pentru ca o faza sa nu distruga totul".

7 din cele 24 de penaltyuri de la Mondial au fost date dupa analiza VAR.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!