Florin Mitu arbitraj video Campionatul Mondial Cupa Mondiala Rusia 2018 transmisii Cupa Mondiala 2018

Un roman este seful serviciilor de transmisie la Cupa Mondiala din Rusia! Turneul marcheaza introducerea unei noi tehnologii

Un roman este seful serviciilor de transmisie la Mondialul din Rusia: "Dupa patru ani de planificari meticuloase, abia asteptam"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 14 Iunie 2018, 19:38
Data actualizarii: Vineri 15 Iunie 2018, 09:44

Este prima zi a Cupei Mondiale din Rusia, iar Centrul International de Transmisii din Moscova este gata sa inceapa transmisiile live. 

Seful serviciilor de transmisie de la turneul final din Rusia este roman. Numele sau este Florin Mitu. 

"Ultimele retusuri au fost facute la cele 12 stadioane si suntem gata sa incepem. Dupa patru ani de planificari meticuloase, abia asteptam. Toti cei implicati au depus un efort supraomenesc si multa pasiune. Multumita tuturor celor care au muncit din greu la organizarea tuturor detaliilor fac posibila transmiterea Cupei Mondiale 2018 pe fiecare ecran de pe Pamant", a explicat acesta.

Centrul de Transmisii din Moscova este format din sapte studiouri, iar activitatea din interiorul acestoa va fi completata de cea din cele 11 studiouri amplasate in cel mai cunoscut loc din toata Rusia - Piata Rosie. Florin Mitu a povestit ca aceste studiouri au fost realizate in timp record. 

O premiera inregistrata la Cupa Mondiala din Rusia este utilizarea sistemului de arbitraj video (VAR), format dintr-un arbitru video principal si trei asistenti. Acestia vor se vor afla intr-o camera speciala aflata pe fiecare stadion. Echipele VAR vor avea acces la 33 de camere, opt dintre ele fiind de tip super-slow-motion, iar patru de tip ultra-slo-mo, oferind imagini cu incetinitorul relevante pentru deciziile care ar putea ridica semne de intrebare.

De asemenea, sistemul de arbitraj video va folosi linii de ofsaid virtuale, care vor fi proiectate pe imaginile inregistrate pentru a-i ajuta pe arbitri sa decida daca jucatorul s-a aflat intr-o pozitie neregulamentara sau nu. 

Transmisiile de la Cupa Mondiala vor ajunge la toti distribuitorii acreditati in format UHD, UHD HDR si HD. 

Modifică setările cookies