Cupa Mondiala 2018

Selectionerul Senegalului a castigat RESPECTUL tuturor! Cum a reactionat dupa ce echipa sa a fost eliminata la CARTONASE!

Senegal a intrat in istoria Cupei Mondiale! 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Iunie 2018, 10:55
Data actualizarii: Vineri 29 Iunie 2018, 11:49

Echipa Senegalului, invinsa in ultimul meci al grupei H de Columbia (0-1), a ratat calificarea in optimile Cupei Mondiale de fotbal din Rusia din cauza criteriului fair play, al cartonaselor galbene primite, dar selectionerul Aliou Cisse a acceptat impacat regula impusa de FIFA.

Columbia a castigat Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, in timp ce Japonia a ocupat locul al doilea. Japonia si Senegalul, la egalitate de puncte si golaveraj, dupa 2-2 in meciul direct, au fost departajate in urma clasamentului fair play.

''Asta e legea fotbalului, Nu ne-am calificat din cauza ca am luat mai multe cartonase galbene. Dar sunt mandru de jucatorii mei, ei au muncit dur pentru acest turneu si cred ca au aratat ca pot avea un viitor luminos. Regulile jocului sunt stabilite de FIFA si trebuie sa le respectam, chiar daca am fi preferat sa fim eliminati din alt motiv. Cred ca toti jucatorii cunosteau aceasta regula. Dar nu puteam sa le cer jucatorilor sa intre pe teren si sa evite avertismentele. Fotbalul este un sport de contact'', a declarat Cisse dupa meciul de la Samara.

La singura sa participare anterioara la Cupa Mondiala, in 2002, Senegalul a ajuns in sferturile de finala, egaland cea mai buna performanta a unei echipe africane, dupa o victorie in meciul de debut cu campioana en titre, Franta. Selectionerul Aliou Cisse a fost capitanul echipei din 2002.

Modifică setările cookies