valeriu iftime CFR Cluj CSU Craiova FCSB Sepsi OSK Conference League

EXCLUSIV Patronul care a vândut jucători la toate cele patru echipe din Conference League: "Mă gândeam ce echipă aveam cu toți!"  

CFR Cluj, FCSB, CSU Craiova și Sepsi OSK s-au calificat în turul al treilea preliminar al Conference League.  
 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Iulie 2022, 18:27
Data actualizarii: Vineri 29 Iulie 2022, 18:28

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a furnizat jucători tuturor celor patru echipe românești participante în preliminariile Conference League. Clubul moldav rămâne scouterul de bază pentru cluburile cu pretenții din fotbalul românesc.

"Ne bucurăm că FC Botoșani rămâne un furnizor important de jucători"

"Ne bucurăm că FC Botoșani rămâne un furnizor important de jucători, pentru echipele cu pretenții. La FCSB i-am avut pe Dawa, Edjouma, Oaidă și Haruț.

La Craiova e George Cîmpanu, la CFR Cluj i-am dat pe Burcă și Bordeianu, la Sepsi îi avem pe Rodriguez, Ashkovski, Dimitrov și Golofca. Aoleu, mă gândeam ce echipă aveam eu cu toți! Dar puteam noi să-i ținem pe toți acești jucători? Ne trebuiau mulți bani, în unele cazuri poate că erau probleme cu locația noastră.

E greu să crești o echipă mică, ca să se bată la trofee, mai ales în zona noastră. Nu avem istoric. Una e să fii Timișoara sau Arad și una e să te numești FC Botoșani. Dar, ușor-ușor, lumea începe să vină. Aseară am vorbit cu Boli (n.r. - Kevin Boli, fost campion în Liga 1 cu FC Viitorul și CFR Cluj), care mi s-a părut un tip excepțional, adică foarte deștept. Se vede, rasat, francez...

E un mare semn pozitiv pentru mine, pentru că oamenii ăștia cred cu adevărat că aici e o atmosferă în care jucătorul e testat și are șanse reale de a se manifesta. De a se pregăti bine, de a juca mai mult, de a produce un fotbal de calitate. Ca să plece într-o zonă unde e mai bine pentru el.

Victoriile din Conference League, triplu efect: financiar, imagine, coeficient

Ne bucurăm că putem să contribuim în acest mod pentru fotbalul românesc. Încercăm să ne menținem stilul de a nu ține un fotbalist multă vreme. Dacă stă, trebuie să dea tot, ca să-și poată evalua bine potențialul. Cred că jucătorii de la Botoșani sunt foarte motivați de aceste transferuri. Știu că primesc oferte foarte bune și se transferă repede, dacă arată că au valoare. La noi găsesc respect și responsabilitate față de fiecare, încerc să găsesc soluția cea mai bună pentru toată lumea.

E important să aducem bani, de aceea trebuie ca toate cele patru echipe să se califice în grupele Conference League și poate chiar mai departe. Un parcurs pozitiv, ne ajută să finanțăm fotbalul nostru și să avem expunere. Asta e important pentru toți, indiferent că joci în cupele europene sau nu.

E important și pentru cei care aspiră să joace în cupele europene, pentru că aceste puncte ne ajută pe fiecare, la un moment dat. Eu le țin pumnii tuturor echipelor, pentru că reușitele lor au un triplu efect: financiar, imagine, coeficient. La fiecare victorie mă bucur ca român, în primul rând, ca în cazul echipei naționale. E a treia competiție europeană, cred că România ar trebui să aibă cel puțin două echipe aici, în fiecare an", a declarat Iftime pentru Sport.ro.

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!