FOTO ȘI VIDEO De câte ori s-au calificat echipele românești în primăvara europeană. Lazio - CFR Cluj e LIVE pe PRO ARENA și VOYO joi, de la 22:00

CFR Cluj Dinamo Steaua UTA Arad Victoria Bucuresti Conference League
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2023, 14:20
Data actualizarii: Luni 13 Februarie 2023, 14:20

Campioana României va evolua pe ”Stadio Olimpico” în play-off-ul pentru optimile UEFA Conference League.

Federația Română de Fotbal a trecut în revistă pe site-ul oficial “primăverile europene” ale cluburilor românești, iar CFR Cluj se află la a treia performanță din cele 26 obținute de echipele noastre.

Lazio - CFR Cluj, din play-off-ul pentru optimile UEFA Conference League, este LIVE pe PRO ARENA și VOYO joi, de la ora 22:00.

UTA și Steaua au deschis drumul în sezonul 1971-1972

Sezonul 1971/72 este primul în care o echipă românească a bifat “primăvara europeană”. Și e vorba de două performere, cu meciuri jucate în martie 1972!

Steaua București, în Cupa Cupelor, a eliminat Hibernians Paola (Malta) și pe FC Barcelona (Spania) pentru o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale competiției. A fost eliminată aici, dar fără înfrângere, după 1-1 și 0-0 în deplasare cu Bayern Munchen.

În același sezon, UTA Arad s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei UEFA. Asta după ce a eliminat Austria Salzburg (Austria), Zaglebie Walbrzych (Polonia), Vitoria Setubal (Portugalia). A cedat, finalmente, în fața englezilor de la Tottenham, 0-2 și 1-1.

Trei echipe românești în primăvara europeană în sezonul 1988-1989

Sezonul 1988/89 a fost singurul din istorie când am reușit calificarea cu nu mai puțin de trei formații în “primăvara europeană”, mai exact Steaua, Dinamo și Victoria București, acoperind practic toate cele 3 competiții UEFA de la acea vreme.

Roș-albaștrii au ajuns până în finala Cupei Campionilor, pierdută în fața celor de la AC Milan (Italia), iar Dinamo și Victoria s-au oprit în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, respectiv Cupei UEFA.

“Câinii roșii”, după 1-1 și 0-0 cu Sampdoria Genova (Italia), iar defunctul club al Capitalei, după 1-1 și 0-4 cu Dynamo Dresda (Germania).

Cu rezultatul din actualul sezon, CFR Cluj ajunge la trei astfel de reușite (din totalul de 26 de calificări ale echipelor din România, dintre care 14 după Revoluția din 1989, respectiv în sezoane începând din 1990/91) și se poate mândri cu faptul că e și laureata ultimei “primăveri europene” din fotbalul românesc, în sezonul 2019/2020, subliniază Federația Română de Fotbal.

Info: FRF

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!