Simon Kjaer Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 Manuel Neuer qatar 2022 CM 2022

Uniți pentru diversitate! Anunțul făcut de Manuel Neuer și Simon Kjaer înaintea debutului Campionatului Mondial din Qatar

Campionatul Mondial din Qatar 2022 se joacă între 20 noiembrie și 18 decembrie 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 23:08
Data actualizarii: Sambata 19 Noiembrie 2022, 23:09

Cele 32 de echipe sunt împărțite în 8 grupe, de unde se califică în optimile de finală primele două clasate.

Cupa Mondială de fotbal din Qatar va debuta cu meciul dintre echipa ţării gazdă şi Ecuador, duminică, de la ora 18:00 (ora României), pe Stadionul Al Bayt, în cadrul Grupei A.

Turneul final se va desfăşura în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie şi se va încheia cu finala, care va fi găzduită de Lusail Stadium.

Apelul lui Neuer și Kjaer pentru susținerea diversității

Manuel Neuer a reafirmat că va purta banderola de căpitan "One love" la Cupa Mondială 2022, pentru a promova în Qatar diversitatea şi incluziunea, a anunţat portarul naţionalei Germaniei, cu patru zile înainte de intrarea în competiţie.

"Noi avem susţinerea responsabililor federaţiei noastre în frunte cu preşedintele şi nu ne temem de posibile consecinţe", a clamat Manuel Neuer, campion mondial în 2014.

Și căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer, va purta banderola în culorile curcubeului, care promovează drepturile comunităţii LGBTq, la primul meci de la Cupa Mondială, împotriva Tunisiei, marţi, de la ora 15.00.

Directorul tehnic al federaţiei daneze, Peter Moller, a confirmat: "A fost întotdeauna intenţia noastră. O făcusem deja în cele două meciuri ale noastre împotriva Croaţiei şi Franţei în Liga Naţiunilor. După discuţii cu alte federaţii, printre care Anglia, Germania, Belgia şi Ţările de Jos, am decis să purtăm această banderolă".

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies