Cristiano Ronaldo Al Rihla Bruno Fernandes Portugalia Uruguay CM 2022

GALERIE FOTO Tehnologia a decis! Cine este autorul primului gol din Portugalia - Uruguay

Controversa autorului primul gol din meciul Portugalia - Uruguay 2-0, de la Cupa Mondială, a persistat ore bune după încheierea jocului, însă lucrurile s-ar fi lămurit.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 12:07
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 12:11

Spaniolii de la As scriu că "un cip i-a furat golul lui Cristiano Ronaldo", iar Bruno Fernandes a fost creditat cu gol datorită tehologiei: "Nu mai poate exista nicio dezbatere".

Bruno Fernandes, creditat cu gol. Cipul nu a detectat nicio atingere din partea lui Ronaldo

Concret, Al Rihla, mingile oficiale de joc de la Cupa Mondială, au încorporate câte un cip care este folosit pentru a detecta orice atingere de balon. Tehnologia este utilizată în principal pentru ofsaidul semiautomat, însă a fost decisivă și în stabilirea primului marcator din Portugalia - Uruguay.

Sursa citată scrie că respectivul cip din interiorul mingii nu a anunțat nicio atingere din partea lui Cristiano Ronaldo, astfel că Bruno Fernandes a fost creditat cu gol și implicit cu dublă, după ce în prelungiri a stabilit scorul final din penalty.

"Bruno a spus că s-a bucurat fără să știe că este golul lui, dar tehnologia a rezolvat această situație", au mai scris spaniolii.

Cristiano Ronaldo a susținut că a atins mingea

Cristiano Ronaldo a arătat o adevărată explozie de bucurie după ce Portugalia a deschis scorul în meciul cu Uruguay, iar pe teren și într-o discuție privată cu jurnalistul Piers Morgan a susținut că a atins mingea.

Piers Morgan, cel care l-a intervievat pe Cristiano Ronaldo înainte de Cupa Mondială, a susținut imediat după meci că fostul jucător al lui Manchester United ar fi trebuit creditat cu gol, iar marți dimineață a dezvăluit că a primit un mesaj de la cvintuplul câștigător al Balonului de Aur.

"Ronaldo mi-a confirmat că a atins mingea cu capul. Chiar și Bruno este de acord", a scris Piers Morgan, pe Twitter.

Bruno Fernandes: "Mi s-a părut că Ronaldo a atins mingea"

Bruno Fernandes a spus după meci că a avut impresia că mingea l-a atins pe Cristiano Ronaldo înainte de a intra în poartă, la primul gol.

"Am sărbătorit golul ca și cum ar fi fost al lui Cristiano. Mi s-a părut că a atins mingea. Obiectivul meu era să îi centrez. Indiferent cum ar fi, suntem fericiți pentru victorie", a spus Bruno Fernandes.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!