VIDEO După sute de meciuri în fotbalul mare, Diego Forlán s-a apucat de tenis profesionist: cum se descurcă uruguayanul

Diego Forlan Tenis ITF Uruguay Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2024, 14:10
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2024, 14:16

A marcat sute de goluri în fotbalul mondial, iar acum caută puncte în ordinul sutelor în circuitul ITF. 

La 45 de ani, Diego Forlán încearcă să își continue cariera de tenismen, întreruptă în adolscență pentru a-și urma visul de a deveni fotbalist profesionist cunoscut la nivel global.

Retras în vara anului 2019 din fotbal, Diego Martín Forlán Corazo este reținut pentru cele 36 de goluri înscrise în 112 de selecții pentru naționala Uruguayului, dar mai ales pentru polivalența arătată pe terenul de fotbal.

Diego Forlán convinge în turneele ITF dedicate jucătorilor de peste 45 de ani

  • Diego Forlan a câștigat Copa America în 2011, după o finală încheiată scor 3-0 în detrimentul Paraguayului. 

Numeric, 271 de goluri în 692 de meciuri sunt bornele care l-au consacrat pe Diego Forlán drept unul dintre cei mai buni atacanți uruguayeni din istoria modernă a fotbalului, alături de Luis Suarez ori Edinson Cavani.

Doar că fostul fotbalist al marilor cluburi Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid sau Internazionale Milano are o poftă de victorie care întrece limita fotbalului, ca sport.

 

 

Forlán, nemilos cu adversarii: a câștigat două seturi cu 6-0, în Lima

Revenit în lumea tenisului, Forlán nu doar că nu se face de râs în turneele ITF la care participă, dar reușește să câștige seturi cu 6-0.

Într-un turneu ITF din Lima, dedicat categoriei de vârstă 45+, Forlán a ajuns până în faza sferturilor de finală, iar primele două victorii le-a semnat cu 6-0, 6-2, respectiv 6-0, 6-1.

Chiar dacă Forlán nu are mobilitatea și viteza unui tenismen profesionist tânăr, fostul atacant uruguayan execută corect serviciul și insistă curajos cu forehandul, arătând doze similare de ambiție și spirit de luptă cu cele arătate în urmă cu 14 ani, la Campionatul de Fotbal din Africa de Sud, unde a marcat 5 goluri în 7 meciuri. 


REZUMAT VIDEO România - Ucraina 3-0 (17 iunie 2024)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!