qatar - ecuador cupa mondiala 2022 Qatar CM 2022

VIDEO ”Nu facem asta pentru camere!”. Imaginile care au făcut înconjurul lumii! Ce s-a întâmplat după primul meci de la Cupa Mondială

Câțiva fani japonezi prezenți la meciul de deschidere de la Cupa Mondială, dintre Qatar și Ecuador (0-2) au devenit virali pe rețelele de socializare cu gestul făcut după meci.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 16:19
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 16:19

Chiar dacă Japonia va juca abia miercuri, câțiva fani care au ajuns mai devreme în Qatar au asistat la meciul de deschidere și au rămas, după meci, preț de minute bune pentru a curăța deșeurile lăsate în urmă de cei aproape 60.000 de fani prezenți pe arena Al Bayt.

Imagini virale după Qatar - Ecuador

Un fan al Qatarului prezent pe stadion a fost impresionat de gestul acestora și a filmat tot: ”Nu e nici măcar meciul lor!”, a spus acesta.

”Japonezii nu lasă niciodată gunoi în urma lor” / ”Respectăm locul” / ”Nu facem asta pentru camere”, au fost doar câteva dintre reacțiile japonezilor, întrebați de ce fac acest gest.

Japonia face parte din Grupa E, unde se va duela cu Germania, Spania și Costa Rica.

Țara gazdă Qatar și numeroasele acuzații la adresa sa

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Dar aceste acuzaţii au fost respinse categoric de autorităţi, care au subliniat că au reformat legile privitoare la muncă, precum şi de organizatorii Cupei Mondiale, care au asigurat că membrii comunităţii LGBTQ+ vor fi găzduiţi fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex în această ţară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies