Avertismentul unui expert în securitate: "Nu faceți asta în Qatar! Puteți ajunge direct la închisoare!"

Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022 inchisoare lege Qatar CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 10:27
Data actualizarii: Marti 22 Noiembrie 2022, 10:27

Deținerea de pastile cu codeină, înjuratul în public, postările pe rețelele sociale sau prezența aplicațiilor de pariuri online pe telefon te poate costa libertatea, în Qatar. 

Philip Ingram, unul dintre cei mai importanți experți în geopolitica, securitatea și cultura Orientului Mijlociu, contributor al Sky News Arabia și Al Jazeera, a atras atenția că gesturi normale pe stadioanele sau în orașe din Europa și alte părți ale lumii pot duce la arestarea și la condamnarea la mulți ani de închisoare, pe durata desfășurării Mondialului din Qatar. 

Prezența aplicațiilor caselor de pariuri pe telefon te poate duce la închisoare!

Acesta a precizat că pariatul și jocurile de noroc sunt ilegale în Qatar și turiștii pot ajunge la închisoare, dacă sunt prinși. "Suporterii ar trebui să șteargă aplicațiile din telefon sau de pe laptopuri, înainte să se urce în avion, pentru că chiar și prezența lor pe dispozitivele electronice poate fi considerată o încălcare a legii. La fel poate fi văzută și jucatul unei partide de poker de divertisment sau pariatul între prieteni, de către poliția qatariotă. 

Pastilele cu codeină, strict interzise în Qatar

Dacă ți se găsesc urme de drog în sânge, ajungi direct la închisoare, fiind acuzat de posesie de droguri. Posesia de alcool și pastile analgezice puternice, țigări electronice sau înjuratul în public poate duce la arestare. Produsele care conțin codeină se vând fără restricții în Europa, fiind folosite pentru diverse dureri, dar în Qatar este o substanță interzisă.

De asemenea, cei care merg la CM 2022 trebuie să fie foarte atenți ce postează pe rețelele sociale, să nu recurgă la jigniri sau critici la adresa Qatarului, să monitorizeze atent ce încarcă și descarcă prin wi-fi sau datele personale, pentru că, foarte probabil, tot ce conțin dispozitivele electronice poate fi interceptat de forțele de ordine. 

Nu în ultimul rând, femeile trebuie să aibă o ținută vestimentară mai conservatoare, să evite hainele care lasă la vedere părți ale corpului, în special pieptul și picioarele, iar cuplurile să evite să aibă gesturi de afecțiune în public, precum ținutul de mână, săruturi sau mângâieri. Pot fi pedepsite cu închisoare înclusiv refuzul de a achita notele de plată sau orice activitate de promovare a comunității LGBTQ+.

Și fotbaliștii au fost avertizați în privința pericolului

Trebuie să vă amintiți că sunteți un oaspete în țara lor și, trecând prin punctele de trecere a frontierei, sunteți de acord să respectați legile țării respective. Dacă nu, sancțiunile pot fi extrem de dure. Chiar și fotbaliștii trebuie să fie foarte atenți la aceste condiții, pentru că vor fi monitorizați atent. Dacă vor să dea ca exemplu un jucător și să provoace un incident diplomatic, depinde de mai mulți factori, dar autoritățile locale au modalități și mijloace de pedepsi pe oricine consideră că nu respectă legile și cultura Qatarului", a declarat acesta pentru Fair Betting Sites

Foto - @fifaworldcup
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!