BBC a ignorat ceremonia de deschidere a CM și a criticat fățiș Qatarul și FIFA pentru încălcarea drepturilor omului și corupție

BBC Alan Shearer Campionatul Mondial din Qatar drepturile omului Gary Lineker CM 2022
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 10:11
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 10:13

Foștii fotbaliști Alan Shearer și Gary Lineker nu s-au sfiit să-și spună părerile despre țara gazdă a turneului final sau despre Gianni Infantino.

BBC a preferat să ignore ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie) și să se concentreze duminică pe critici la adresa Qatarului și a FIFA pentru încălcarea drepturilor omului și corupție, subliniază The Guardian.

”Când guvernul din Qatar a cheltuit milioane de lire sterline pentru ceremonia de deschidere a Mondialului, s-a așteptat ca media globală să se concentreze pe fotbal și nu pe drepturile omului.

Gianni Infantino, ironizat pentru discursul său ipocrit

La ce nu s-a așteptat guvernul din Qatar a fost ca BBC să ignore întregul eveniment în favoarea unei transmisii care a criticat tratamentul aplicat muncitorilor migranți, a subliniat corupția de la FIFA și incriminarea homosexualității în Qatar.

Și asta a fost doar în primele două minute”, a scris The Guardian.

Printre invitații celor de la BBC s-au numărat foștii fotbaliști Gary Lineker, Alex Scott și Alan Shearer, care nu au pregetat să-l ironizeze pe Gianni Infantino, președintele FIFA, pentru discursul ipocrit al acestuia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!