BBC Alan Shearer Campionatul Mondial din Qatar drepturile omului Gary Lineker CM 2022

BBC a ignorat ceremonia de deschidere a CM și a criticat fățiș Qatarul și FIFA pentru încălcarea drepturilor omului și corupție

Foștii fotbaliști Alan Shearer și Gary Lineker nu s-au sfiit să-și spună părerile despre țara gazdă a turneului final sau despre Gianni Infantino.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 10:11
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 10:13

BBC a preferat să ignore ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie) și să se concentreze duminică pe critici la adresa Qatarului și a FIFA pentru încălcarea drepturilor omului și corupție, subliniază The Guardian.

”Când guvernul din Qatar a cheltuit milioane de lire sterline pentru ceremonia de deschidere a Mondialului, s-a așteptat ca media globală să se concentreze pe fotbal și nu pe drepturile omului.

Gianni Infantino, ironizat pentru discursul său ipocrit

La ce nu s-a așteptat guvernul din Qatar a fost ca BBC să ignore întregul eveniment în favoarea unei transmisii care a criticat tratamentul aplicat muncitorilor migranți, a subliniat corupția de la FIFA și incriminarea homosexualității în Qatar.

Și asta a fost doar în primele două minute”, a scris The Guardian.

Printre invitații celor de la BBC s-au numărat foștii fotbaliști Gary Lineker, Alex Scott și Alan Shearer, care nu au pregetat să-l ironizeze pe Gianni Infantino, președintele FIFA, pentru discursul ipocrit al acestuia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies