Pele pele a murit santos Campionate externe

Santos retrage numărul purtat de regretatul Pele. Anunțul făcut de președintele clubului din Brazilia

Pele s-a stins din viață la 82 de ani pe 29 decembrie, după ce în 2021 fusese diagnosticat cu cancer la colon.

Vali Andronescu
Data publicarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 18:33
Data actualizarii: Vineri 30 Decembrie 2022, 18:37

O lună a stat legendarul fotbalist brazilian în spital. Medicii nu au mai putut să-l salveze, iar Pele a murit într-o zi care a devenit istorică pentru sportul mondial.

Santos retrage numărul purtat de regretatul Pele. Anunțul făcut de președintele clubului din Brazilia

  • Pele a evoluat pentru Santos în perioada 1956 - 1974, strângând, astfel, 660 de apariții și 643 de goluri

Președintele echipei din Brazila, Andres Rueda, a anunțat, potrivit Tuttomercatoweb, faptul că numărul 10 va fi suspendat pentru anul 2023 și că se va gândi chiar să-l retrage definitiv, în urma morții lui Pele. 

„De acum, în 2023, utilizarea numărului 10 este suspendată. Vom discuta ulterior cu Consiliul despre asta și vom vedea dacă îl vom și retrage”, a precizat Andres Rueda, conform aceleiași surse de mai sus.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!