Documentarul „Pele: Legenda unui zeu” este disponibil pe VOYO! Când va fi difuzat la Pro Arena

Pele: Legenda unui zeu Brazilia pele a murit Voyo Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 15:05
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 15:04

Legendarul fotbalist a încetat din viață pe 29 decembrie. la vârsta de 82 de ani.

Pele a fost unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile care a jucat fotbal, dacă nu unul dintre cei mai buni! Brazilianul a încetat din viață la Spitalul „Albert Einstein” din Sao Paulo, după o luptă de un an cu o boală necruțătoare, cancer la colon, fiind internat pentru o lună.

Documentarul „Pele: Legenda unui zeu” este disponibil pe VOYO! Când va fi difuzat la Pro Arena

Documentarul „Pele: Legenda unui zeu” poate fi privit pe VOYO AICI. Primul episod este deja disponibil pe platformă și va rămâne timp de doar două săptămâni după difuzarea la TV. Pe Pro Arena, documentarul poate fi văzut miercuri, 18 ianuarie, de la ora 21:00.

Ce a spus Neymar după moartea lui Pele

„Înainte de Pele, 10 era doar un număr. Am citit fraza asta undeva, la un moment dat în viață. Dar această propoziție frumoasă este incompletă. Aș spune că înainte de Pele fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat voce săracilor, negrilor și mai ales a dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită regelui. El a plecat, dar magia lui rămâne. Pele este PENTRU TOTDEAUNA!”, a scris fotbalistul pe rețelele social media.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!