Primele declarații ale unuia dintre cei mai buni fundași de la Mondial după ce transferul la Chelsea a picat: „M-am chinuit cu decizia aia!” 

Josko Gvardiol Chelsea Red Bull Leipzig Campionate externe
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 20 Februarie 2023, 13:51
Data actualizarii: Luni 20 Februarie 2023, 13:54

Josko Gvardiol (21 ani) a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de la Campionatul Mondial din Qatar. 

Fundașul a ajuns până în semifinalele turneului alături de Croația, care a fost eliminată de câștigătoarea Argentina. Vicecampioana mondială din 2018 s-a impus în finala mică disputată cu Maroc, iar Josko Gvardiol a fost unul dintre cei mai importanți oameni. 

Jucătorul lui RB Leipzig s-a aflat pe radarul lui Chelsea în această iarnă, londonezii insistând pentru transferul său, însă oficialii din Bundesliga au refuzat să îl lase să plece. Gvardiol a vorbit despre situația sa, dezvăluind că s-a simțit frustrat în momentul în care s-a lovit de refuzul conducerii. 

Josko Gvardiol visa să joace la Chelsea 

„Am fost confuz pentru că înainte cu o lună de a începe perioada de mercato vorbeam cu directorul sportiv și îmi spune: 'Josko, nu te vom vinde, avem nevoie de tine, credem în tine' eu i-am zis că sunt ok cu asta, pot rămâne, îmi place aici, trebuie să lucrez mult la mine, să joc și să câștigăm. 

Asta a fost până în ultimele două zile. Agentul meu m-a sunat și mi-a spus că Chelsea e extrem de interesată și, desigur, te gândești la o ofertă serioasă de la un club uriaș precum Chelsea. Leipzig a spus că nu vrea să mă vândă. În final, m-am chinuit cu decizia însă nu am ajuns la un acord.

Asta este. Sunt aici și sunt împăcat cu asta pentru că ideea mea a fost să stau aici. Un sezon nu era de ajuns. E al doilea sezon al meu, chiar și încă un sezon ar fi bun, dar vom vedea”, a spus Gvardiol pentru The Times

  • 75 milioane de euro este cota lui Gvardiol conform Transfermarkt. 
  • 18.8 milioane de euro a plătit Leipzig în schimbul său în 2021, când l-a transferat de la Dinamo Zagreb. 
  • 19 meciuri a jucat pentru naționala mare a Croației, având două goluri marcate. 
  • 72 de meciuri a jucat pentru Leipzig, având două goluri înscrise și patru assist-uri. 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!