Pep Guardiola Barcelona bayern Manchester City Campionate externe

Câte trofee a câștigat Pep Guardiola ca antrenor a lui City, Barcelona și Bayern? Performanța incredibilă a antrenorului spaniol

Manchester City a câștigat încă un trofeu Premier League, după o victorie palpitantă cu 3-2 împotriva lui Aston Villa în ultima zi a sezonului 2021-22.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Luni 23 Mai 2022, 23:09
Data actualizarii: Luni 23 Mai 2022, 23:16

Pep Guardiola s-a consolidat drept cel mai mare manager al secolului și își continuă recordul incredibil de a aduce succesul fiecărui club pe care îl conduce.

Dar câte trofee a câștigat Guardiola în cariera sa de 14 ani? Să aruncăm o privire în urmă asupra carierei legendarului antrenor.

Ce trofee a câștigat Guardiola ca antrenor al Barcelonei

După ce a câștigat 15 trofee în 11 ani ca jucător la club și a condus echipa secundă spre titlul într-un singur sezon la conducere, Guardiola a fost numit antrenor al Barcelonei în 2008.

Barcelona a câștigat tripla în primul său sezon, fiind prima echipă spaniolă care a realizat această ispravă, în timp ce Guardiola a devenit cel mai tânăr antrenor care a câștigat Liga Campionilor, ridicând trofeul la doar 37 de ani.

Barca a câștigat încă două titluri sub conducerea lui Guardiola, precum și o altă Copa Del Rey și Liga Campionilor într-o perioadă dominantă de patru ani.

Clubul a câștigat, de asemenea, două Cupe Mondiale ale Cluburilor, două Supercupe Europene și trei Supercupe Spaniole în timpul mandatului lui Guardiola, însumând 14 titluri în total.

Ce trofee a câștigat Guardiola ca antrenor al Bayern Munchen?

Guardiola a părăsit-o pe Barcelona în 2012 și și-a luat un an sabatic înainte de a se alătura echipei germane Bayern Munchen în vara următoare.

Primul sezon al lui Guardiola pe Allianz Arena, echipa sa a înregistrat o serie record de 28 de meciuri victorioase și și-a asigurat titlul în martie, cel mai devreme din istoria Bundesliga.

De asemenea, Bayern a câștigat DFB-Pokal pentru a asigura o dublă internă, precum și Supercupa Europei și Cupa Mondială a Cluburilor, marcând a treia oară când Guardiola câștigă acest trofeu, un record competițional.

După ce a câștigat liga în sezonul următor, a treia și ultima campanie a lui Guardiola, Bayern a înregistrat încă o dublă națională, câștigând astfel șapte trofee în timpul petrecut în Germania.

Ce trofee a câștigat Guardiola ca antrenor la Manchester City?

Guardiola s-a alăturat lui Manchester City în 2016, după ce a părăsit-o pe Bayern, dar campania sa de debut s-a încheiat fără trofeu pentru prima dată în cariera sa de manager.

Cu toate acestea, în sezonul următor, City a obținut titlul, câștigând un record de 100 de puncte și devenind una dintre cele mai bune echipe din istoria Premier League.

Guardiola a avut și o serie de patru victorii consecutive în finala Cupei Ligii, păstrând titlul Premier League în sezonul următor, câștigând și Cupa FA și două FA Community Shield.

Guardiola a câștigat acum un al patrulea trofeu de ligă în șase sezoane pe Stadionul Etihad, ducând totalul său de cupe la numărul 10 de când s-a instalat la City.

Înseamnă că Guardiola a câștigat un total de 33 de titluri în 14 ani ca manager, mai mult de două pe sezon, făcându-l unul dintre cei mai decorați manageri din istorie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!