Box

O nouă performanță uriașă pentru boxul feminin românesc! Avem două finaliste la Europeanul U22

Două sportive din țara noastră luptă mâine pentru aurul continental. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 12:09
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 12:38

Campionatul European de Box U22 este găzduit de Croația, în orașul Porec, una dintre cele mai renumite destinații de vacanță din nordul Mării Adriatice. La competiţie s-au aliniat 319 pugilişti din 41 de ţări, 216 la masculin şi 103 la feminin, născuţi în anii 2000, 2001, 2002 şi 2003.

Delegația României de box feminin a reușit o nouă performanță foarte bună, două dintre fetele antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș reușind să se califice în finalele categoriei lor. Cele două sportive care vor lupta pentru aur sunt Loredana Marin (19 ani / categoria 60 kg) și Alexandra Petcu (20 ani / 81 kg).

"Cele două fete sunt calificate în finală și se vor lupta pentru aur, mâine. Loredana este campioană europeană de tineret, în 2020, la Budva, în Muntenegru, și medaliată cu bronz la CE U22 din 2021. În finala de mâine va boxa contra unei sportive din Germania. Este o sportivă foarte puternică, foarte dură, care a dovedit un potențial foarte mare, învingând o rusoaică valoroasă în finala de la Budva.   

Alexandra este vicecampioană europeană, în 2021, în cadrul CE U22 de la Roseto degli Abruzzi (Italia), iar acum va înfrunta în finală reprezentanta Poloniei. Ea vine din Anglia, acolo a început boxul, și a ajuns la sala noastră prin intermediul unor alte sportive ale noastre, Claudia Nechita (n.r. - locul 5 la Olimpiada de la Tokyo, cat. 57kg) și Lăcrămioara Perijoc (n.r. - campioană europeană de senioare în 2019, cat. 54kg). Am primit-o cu inima deschisă și s-a integrat bine în colectivul nostru. S-a antrenat la cluburile Islington și Repton din Londra, iar din martie 2021 este legitimată la Steaua București.  

Credem mult în generația care vine din urmă, în boxul feminin românesc. În afara celor două finaliste de acum, o mai avem pe Livia Botică, fostă campioană europeană de junioare, pe Amalia Niță, aur la Europenele de junioare din 2021, Ana Maria Romanţov şi Alexandra Bercea, cele două cu bronz la Europenele de junioare, anul trecut, dar și alte fete foarte talentate. Poate că alte țări au cantitate, dar noi avem calitate. Sunt fete care au înțeles că se pot realiza prin sport și prin box, că pot face carieră. Premiile la amatori au crescut destul de mult, atât din partea MTS, cât și a IBA. 

Delegația Ucrainei a participat la această competiție. Am participat împreună la un turneu în Bulgaria, apoi ei s-au refugiat de război în Germania, unde au locuit și s-au pregătit. Vor sta în continuare în Germania. Sportivele din Rusia și Belarus au fost suspendate din toate competițiile, așa că nu participă la acest campionat european", a declarat antrenorul Adrian Lăcătuș pentru Sport.ro.         

Modifică setările cookies