Box

Europeanul de box feminin este LIVE la Sport.ro! Vezi care sunt cele 10 romance inscrise in lupta pentru medalii

Semifinalele si finalele Campionatului European de Box sunt LIVE pe Sport.ro, vineri si sambata, de la ora 14:00.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Iunie 2014, 15:06
Data actualizarii: Luni 02 Iunie 2014, 15:12

Intre 31 mai si 7 iunie 2014, Romania gazduieste intrecerile celei de-a 9-a editii a Campionatului European de Box Feminin pentru senioare, eveniment la care participa 167 de sportive din 30 de tari.

Startul competitiei a avut loc sambata, 31 mai, cand a avut loc si festivitatea de deschidere. Presedintele Confederatiei Europene de Box (EUBC), Franco Falcinelli, a declarat ca pentru boxul romanesc este un imens pas inainte organizarea unei asemenea competitii, dupa 45 de ani. “Vreau sa multumesc Guvernului Romaniei, Ministerului Tineretului si Sportului pentru sprijinul acordat organizarii acestei competitii si Federatiei Romane de Box. Boxul romanesc are o mare traditie, a obtinut 25 de medalii la Jocurile Olimpice, si revine in elita europeana si mondiala. Romania a avut mari campioni la box, pe multi dintre ei avand sansa sa ii cunosc personal. Sunt convins ca va fi o competitie reusita”, a spus Franco Falcinelli, insotit in Romania de secretarul general al EUBC, Alexandr Egorov.

Sprijina organizarea marilor competitii in Romania

Gabriela Szabo a declarat ca isi doreste sa sustina campionii si pe cei care fac excelenta in sport si ca sprijina organizarea in Romania a competitiilor de mare anvergura, Europene si Mondiale. Primarul Cristian Popescu-Piedone a spus ca desi nu se pricepe la box, este mereu alaturi de o competitie gazduita in Romania, Bucuresti si mai ales Sectorul 4, si a promis ca orele de sport ale copiilor din Sectorul 4 se vor tine la Sala Polivalenta saptamana viitoare. Alin Petrache a declarat ca organizarea unui Campionat Eurpean in Romania este un eveniment pe care COSR il sprijina neconditionat. Federatia Romana de Box a fost reprezentata de presedintele Leonard Doroftei, vicepresedintii Francisc Vastag si Vasile Catea si de secretarul general Viorel Sima.

10 romance in competitie

Competitia se desfasoara la Bucuresti, aducand fata in fata, in Sala Polivalenta, pugiliste din Armenia, Azerbaidjan, Anglia, Belarus, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Lituania, Republica Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia si Ucraina. in lupta pentru medalii se afla si lotul national de box feminin al Romaniei, antrenat de Adrian Lacatus, Constantin Galbenuse, Dumitru Feraru si Mihaela Lacatus. Cele 10 sportive care vor reprezenta tara noastra sunt: Steluta Duta (cat. 48 kg), Melinda Pantis (51 kg), Claudia Nechita (54 kg), Lacramioara Perijoc (57 kg), Ioana Mera (60 kg), Simona Sitar (64 kg), Ana Patrascu (69 kg), Florina Radu (75 kg), Ancuta Atomei (81 kg) si Luminita Turcin (+81 kg).

Calificari pentru Jocurile Europene 2015

Meciurile din preliminarii continua in zilele de 1, 2 si 3 iunie, de la ora 14:00, ora de la care miercuri, 4 iunie, se vor desfasura partidele din sferturi, iar vineri, 6 iunie, cele din semifinale. Cele mai bune pugiliste vor lupta in gala finala sambata, 7 iunie, tot incepand cu ora 14:00. Evenimentul de la Bucuresti conteaza, de asemenea, pentru calificarea la prima editie a Jocurilor Europene 2015, ce vor avea loc in capitala Azerbaidjanului, Baku.

Modifică setările cookies