GALERIE FOTO Lăcrămioara Perijoc boxează pentru medalia de aur! Repetiția perfectă înainte de Jocurile Olimpice

Lacramioara Perijoc Adrian Lacatus Campionatele Europene de Box Claudia Nechita Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 Box
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 08:29
Data actualizarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 08:30

Sportiva noastră este deja calificată la JO de la Paris.

Pugilista română Lăcrămioara Perijoc va lupta pentru medalia de aur în cadrul categoriei 54 kg, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după ce a învins-o pe irlandeza Fay Niamh, joi, la puncte, în semifinale.

În finala programată pe 27 aprilie, Perijoc o va înfrunta pe principala favorită a categoriei, sârboaica Sara Cirkovic.

Medaliile României la Campionatele Europene de box de la Belgrad

Lăcrămioara Perijoc (30 ani), sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares un titlu european, obţinut în 2019, la Madrid. 

Lăcrămioara Perijoc a cucerit aurul la Jocurile Europene de la Minsk (2019 - cat. 57 kg) şi argintul la cele de la Cracovia Malopolska (2023), precum şi argintul la Mondialele din 2022 de la Istanbul.

Claudia Nechita a rămas cu medalia de bronz la cat. 57 kg, după ce a pierdut semifinala cu bulgăroaica Svetlana Kamenova Staneva, principala favorită.

Lotul României la Campionatele Europene de box de la Belgrad

România a deplasat o delegaţie de 11 pugilişti, cinci la masculin şi şase la feminin, la ediţia 2024 a Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Belgrad, în perioada 18-28 aprilie.

La masculin au evoluat Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Robert Jitaru (cat. 63,5 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 80 kg), însoţiţi de antrenorul principal Dumitru Dorobanţu şi antrenorii secunzi Valentin Vrânceanu şi Traian Georgia.

La feminin am fost reprezentaţi de Mihaela Bădescu (cat. 50 kg), Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg), Claudia Nechita (cat. 57 kg), Loredana Marin (cat. 60 kg), Alina Creţu (cat. 63 kg) şi Andra Sebe (cat. 66 kg), pregătite de Adrian Lăcătuş - antrenor principal - şi Mihaela Lăcătuş - antrenor secund. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!