Box

Nepotul lui Muhammad Ali face ravagii în boxul profesionist! A ajuns la a treia victorie 

După ce câștigase prin knockout tehnic primele două meciuri, pugilistul a câștigat și lupta desfășurată în Madison Square Garden.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Decembrie 2021, 16:29
Data actualizarii: Luni 13 Decembrie 2021, 16:39

Nico Ali Walsh este nepotul legendarului pugilist Muhammad Ali, fiul Rashadei, al doilea din cei nouă copii avuți de cel considerat de mulți cel mai valoros campion mondial la supergrea din istorie. El a strâns 30 de meciuri la amatori, până să devină boxer profesionist, la mijlocul anului 2021.   

Nepotul marelui Ali a câștigat primele trei meciuri la profesioniști 

În august 2021, tânărul de 21 ani, care este născut la Chicago și se antrenează la Las Vegas, a câștigat prin TKO duelul cu Jordan Weeks disputat la Hard Rock Hotel & Casino din Tulsa, după doar o repriză în care și-a rănit puternic adversarul. Două luni mai târziu, acesta l-a învins și pe James Westley II, tot prin TKO, într-o gală profesionistă desfășurată în State Farm Arena din Atlanta. Pentru cel de-al treilea meci, în weekendul trecut, Nico Ali a mers la Madison Square Garden din New York, unde a câștigat prin decizia majoritara a arbitrilor meciul cu Reyes Sanchez, care era neînvins în cele șase meciuri disputate la profesioniști.  

Nico Ali poartă la meciuri un șort dăruit de bunicul său

Boxerul poartă la meciuri un șort dăruit de bunicul său, în colțul său stă antrenorul Sugarhill Steward, cel care îl antrenează și pe Tyson Fury, iar promoterul său este Bob Arum, cel care i-a organizat prima luptă lui Muhammad Ali, în urmă cu 55 de ani, și i-a fost apoi mereu alături, de-a lungul carierei de campion la categoria supergrea. 

Supranumit "The Ghost" ("Fantoma"), Nico se încadrează în categoria semimijlocie (middleweight / până în 72,574 kg). După ce va câștiga mai multă experiență, el va putea ataca cucerirea centurilor WBC, WBA, WBO și IBF, deținute în prezent de Jermall Charl (SUA), Ryota Murata (Japonia), Demetrius Andrade (SUA) și Gennady Golovkin (Kazahstan).  

"Pentru mine, Muhammad Ali a fost cel mai bun bunic din lume"

"Alții au avut parte de meciuri mai ușoare la începutul carierei lor la profesioniști. Cariera mea a fost accelerată, datorită numelui bunicului meu. Așa că mă lupt cu adversari precum Reyes Sanchez și tipul acesta de adversari, destul de puternici pentru un tip fără prea multă experiență în ring. Învăț încă multe, așa că sunt onorat că am strâns trei victorii și am ajuns să boxez în Madison Square Garden, unul dintre locurile sacre ale boxului american și mondial. 

Mulți spun că e o presiune imensă pe mine, datorită numelui, dar iau fiecare meci în parte. Muhammad Ali este considerat de mulți cel mai mare boxer din istorie și unul dintre cei mai importanți luptători pentru drepturi civile din istoria SUA, dar pentru mine este doar cel mai bun bunic din lume. A fost un om fantastic și un părinte și un bunic extraordinar, dar eu trebuie să îmi construiesc singur cariera", a declarat nepotul marelui pugilist. 

Muhammad Ali, considerat cel mai bun boxer din istorie

Născut Cassius Marcellus Clay Jr. (17 ianuarie 1942-3 iunie 2016 / 74 ani), el s-a convertit la islam și și-a schimbat numele în Muhammad Ali, după ce a fost îndemnat de Malcolm X, care considera că numele din naștere este cel dat de stăpânii de sclavi înaintașilor săi. 

Supranumit "The Greatest" ("Cel mai bun'), el este considerat unul dintre cei mai valoroși boxeri la categoria supergrea din istorie, fiind campion olimpic la JO 1960 și a fost campion mondial la categoria supergrea, având meciuri memorabile contra lui Sonny Liston, Floyd Patterson, Joe Frazier și George Foreman. Considerat unul dintre cei mai puternici și mai eleganți boxeri din istorie, el este cunoscut și pentru discursul său poetic și provocator, dar și pentru că s-a opus războiului din Vietnam și pentru că a fost un aprig luptător pentru egalitate rasială.   

Modifică setările cookies