14.000 de oameni l-au insotit pe Muhammad Ali pe ultimul drum. Imagini impresionante de la inmormantarea marelui boxer - VIDEO

14.000 de oameni l-au insotit pe Muhammad Ali pe ultimul drum. Imagini impresionante de la inmormantarea marelui boxer - VIDEO

"Toata Romania vede Romania" - UEFA EURO 2016 se vede in DIRECT la ProTV

Muhammad Ali a incetat din viata sambata dimineata, pe 4 iunie. Acesta a avut probleme pulmonare si a fost dus de urgenta la spital, insa in mai putin de 24 de ore a incetat din viata din cauza unui soc septic.

Ali avea 74 de ani si se lupta de mai bine de 30 de ani cu boala Parkinson, cea care l-a facut sa treaca in umbra in ultima parte a vietii. "Cel mai guraliv sportiv din toate timpurile a fost redus la tacere de Parkinson", titra presa din USA in urma cu mai multi ani, cand Ali a inceput sa fie in imposibilitatea de a vorbi.

Acesta a fost inmormantat ieri in Louisville, Kentucky, orasul sau natal, iar la ceremonie au participat peste 14.000 de oameni, funerariile fiind tinute dupa traditia musulmana, cea care a fost imbratisata de Ali in urma cu mai bine de 40 de ani.

Pe langa membrii familiei, la ceremonie au participat personalitati din intreaga lume, printre care presedintele Turciei, fostul presedinte al USA, Bill Clinton, diferite personalitati din USA, reprezentanti ai comunitatii musulmane si a comunitatii afro-americane ca Jesse Jackson sau boxeri celebri ca Sugar Ray Leonard sau Bernard Hopkins.

In cinstea marelui boxer, primaria din New York a denumit o strada cu numele sau. Culmea este ca aceasta strada este una dintre cele care formeaza intersectia denumita "Joe Louis", dupa numele unui alt greu celebru in box.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies