Box

Cine e Dillian Whyte, adversarul lui Tyson Fury din meciul transmis sâmbătă de VOYO (20:15). CV pătat cu o suspendare pentru dopaj și carieră în kickboxing și MMA

Dillian Whyte - Tyson Fury e LIVE pe VOYO, sâmbătă de la 20:15. Meciul are loc pe legendarul stadion Wembley din Londra. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 11:59
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2022, 18:05
  • Cine e Dillian White, adversarul lui Tyson Fury din meciul transmis sâmbătă de VOYO (20:15)
  • În joc e pusă coroana categoriei supergrea, versiunea WBC

Născut în Jamaica, la Portland, pe 11 aprilie 1988, Dillian Whyte s-a mutat în Marea Britanie alături de familia sa, pe când avea doar 12 ani. De origine irlandeză, tatăl său, Patrick Whyte, a vrut ca fiul să să crească în Marea Britanie, iar visul și l-a îndeplinit. 

Dillian Whyte, atras în copilărie de alte sporturi de contact

L-a îndrumat pe micul Dillian către sporturile de contact încă de când actualul pugilist era doar un țânc, iar luptele au exercitat o atracție magnetică asupra puștiului ajuns din țara lui Bob Marley în fascinanta Londra. 

După meciurile din kikckboxing și MMA (arte marțiale mixte), un antrenor l-a orientat pe Dillian Whyte spre nobila artă, iar uriașul de 1,93 m s-a simțit mult mai confortabil între corzile ringului de box. 

A avut șase meciuri la amatori, l-a învins pe celebrul Anthony Joshua în Anglia, iar pe un alt adversar l-a băgat în comă după o serie năucitoare de croșee. N-a poposit mult în boxul cu cască și maiou și a trecut la profesioniști, unde și-a construit cărămidă cu cărămidă o carieră prodigioasă, care l-a urcat până pe piedestalul pentru titlul mondial pus în jos sâmbătă, pe Wembley, contra lui Tyson Fury. 

La profesioniști, Dillian Whyte, supranumit "The Villain", a strâns în CV 30 de confruntări (28 de victorii - 19 prin KO / 2 înfrângeri).

Dillian Whyte, suspendat doi ani pentru dopaj

Cariera lui Dillian e pătată și de un episod de tristă amintire, după meciul câștigat cu maghiarul Sandor Balogh, în octombrie 2012. Între octombrie 2012 și octombrie 2014, pugilistul născut în Jamaica a fost suspendat doi ani din activitate după ce a picat un control antidoping.

White a fost testat pozitiv la Methylhexanamină, o substanță interzisă de forul mondial de box profesionist. A făcut apel însă decizia nu a fost ștearsă, astfel că Dillian a fost descalificat. 

Conform caselor de pariuri, Tyson Fury, cu o cotă de 1.16, este favorit clar, în timp ce Dillan Whyte este reprezentat de o cotă de 4.75.

În vârstă de 33 de ani, Tyson Fury (31 de victorii / 22 prin KO) se va retrage după meciul cu Whyte. 

  • 2,05 m e înălțimea lui Tyson Fury 
  • 1,93 m e înălțimea lui Dillian Whyte

Modifică setările cookies