Leonard Doroftei Adrian Diaconu Box Canada Box

FOTO "Bună dimineața de la -10 grade Celsius!" Cu cine apare celebrul Leonard Doroftei în poza "greilor" de Crăciun

"Dorin" e unul dintre cei mai admirați sportivi români de după 1989. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Decembrie 2022, 13:07
Data actualizarii: Duminica 25 Decembrie 2022, 13:32

Stabilit de mai mulți ani în Canada, Leonard Doroftei îi învață pe cei mici secretele nobilei arte, sport pe care l-a slujit cu sfințenie și la amatori, și la profesioniști. 

Doroftei, alături de "Rechin"

În prima zi de Crăciun, Doroftei s-a pozat cu un alt fost mare pugilist român, Adrian Diaconu, și a transmis un mesaj cald tuturor românilor: "Bună dimineața de la -10 grade Celsius. Vă dorim Crăciun fericit!", a scris Moșu', pe pagina sa de Facebook. 

  • Leonard Doroftei

"Rechinul" Adrian Diaconu este fost campion mondial WBC la categoria semi-grea. În vârstă de 44 de ani, Diaconu e stabilit tot în Montreal, ca și Doroftei.

După Jocurile Olimpice de la Sidney din 2000, Diaconu a trecut la boxul profesionist. El a devenit campion mondial WBC la categoria semi-grea după o victorie prin decizie unanimă cu Chris Henry la Sala Polivalentă din București în aprilie 2008. 

"Rechinul" și-a apărat centura împotriva canadianului Jean Pascal, pierzând meciul dar și revanșa ulterioară - ambele la puncte. Ultima luptă a fost cu Chad Dawson pe data de 21 mai 2011, înfrângere prin decizie unanimă.

ARTICOL RECOMANDAT

Momentul care l-a dezamăgit pe Leonard Doroftei 

Odată retras din cariera de pugilist profesionist, fostul campion mondial WBA la semiușoară și-a investit o parte din banii câștigați din box într-o afacere în Ploiești. 

Leonard Doroftei a deschis pe spațiul primit de la Primărie „Doroftei Pub”, un bar în care obișnuiau să vină și multe celebrități din România, de la foști sportivi la persoane din showbiz sau politicieni. 

În 2017 însă, Leonard Doroftei a fost înștiințat că trebuie să părăsească spațiul în care își inaugurase PUB-UL pentru că acea clădire prezina un risc seismic ridicat.

Născut la Ploiești, Leonard a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.

  • A obținut cinci titluri naționale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997. 
  • A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.
  • Palmaresul său la amatori: 239 de victorii și 15 înfrângeri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!