Pep Guardiola Barcelona Manchester City Xabi Alonso Anglia

Guardiola o sa aiba un SECUND surpriza la City! Campionul mondial trecut pe la Liverpool si Real vine sa il ajute pe Pep

Guardiola isi cauta secund dupa plecarea lui Arteta la Arsenal.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Aprilie 2020, 17:48
Data actualizarii: Marti 28 Aprilie 2020, 18:20

Xabi Alonso este noul candidat pentru postul de secund ala lui Guardiola la Manchester City. Antrenorul si-a pierdut omul cu care lucra, dupa ce Mikel Arteta s-a dus sa o pregateasca pe Arsenal.

O alta tinta pentru City o reprezinta Domenec Torrent, un om cu care Guardiola a mai lucrat, insa acum este antrenor la New York City FC. Asadar, Alonso pare sa fie favorit  pentru postul de secund.

Xabi Alonso a petrecut cinci ani pe Anfield, jucand pentru rivala lui Manchester City.  A plecat la Real Madrid in 2009, iar mai apoi s-a alaturat lui Bayern Munchen, la care antrenor era chiar Pep Guardiola. Dupa trei ani petrecuti la Munchen, Alonso si-a anuntat retragerea. La inceputul acestui sezon, spaniolul a devenit antrenor principal la Real Sociedad B, in Liga a 3-a.

Arteta a plecat in decembrie de la City, iar pana in prezent a avut 15 meciuri ca manager a lui Arsenal, castigand 8 dintre ele. 

Pentru Xabi Alonso ar fi o adevarata oportunitate sa lucreze alaturi de Guardiola. Pep este unul din cei mai buni tehnicieni din lume, cunoscut pentru tactica sa bazata pe posesie. Le-a condus pe Barcelona si Bayern Munchen, cu ambele reusind sa castige campionatul intern. Cu Barcelona a stabilit un record greu de egalat atunci cand a reusit cucerirea a sase trofee intr-un singur sezon. Este vorba despre campionat, Cupa si Supercupa pe plan intern si Champions League, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor.

Modifică setările cookies