Anglia

Patronii de la City au iesit pe minus anul trecut! Pierderi uriase cauzate de pandemia de coronavirus

Seicii care detin Manchester City au fost nevoiti sa-si recunoasca pierderea financiara.

Alecu Mihai
Data publicarii: Luni 05 Iulie 2021, 18:17
Data actualizarii: Luni 05 Iulie 2021, 18:19

Grupul "Holding City Fotbal Group" care are 87 la suta din actiune clubului englez Manchester City a inregistrat pierduri pe sezonul financiar 2019-2020 de 238,8 milioane de euro, anunta mundodeportivo. Suma este dubla fata de ceea ce reusise clubul cu un sezon inainte, ba chiar mai mare decat ultimele 3 sezoane adunate.

Principalul motiv pentru aceste pierderi este pandemia de coronavirus, care nu a afectat doar grupul care detine pe Manchester City, ci toate cluburile europene mari, de la Real Madrid, Barcelona pana la Manchester United sau Arsenal, toata vorbind de o precautie financiara care trebuie sa exista pana ca totul sa revina la normal.

Vanzarea produselor cu insemnele clubului sau meciurile jucate fara spectatori au fost principalele doua motive pentru care englezii au inregistrat pierderi asa mari in comparatie cu sezoanele precedente, insa din fericire pentru fanii lui City, patronii clubului nu se pot plange de lipsa baniilor, iar investitiile vor continua la acelasi nivel indiferent de dificultatile financiare mondiale cauzate de pandemie.

CITESTE SI

Modifică setările cookies