O vedetă de la Chelsea va rata tot sezonul! Se operează și va reveni în iunie 2022

ben chilwell accidentare Chelsea ligamente operatie Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 12:43
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 12:52

Un vicecampion european a fost operat la genunchi și stagiunea s-a încheiat pentru el. 

Ben Chilwell (25 ani) a suferit o leziune de ligament încrucișat anterior, în timpul partidei cu Juventus (4-0), din grupele Champions League, disputată pe 23 noiembrie. Fundașul stânga a început recuperarea, în speranța că nu va fi nevoie de operație, dar analizele medicale ulterioare au arătat că nu făcea progrese. Chilwell a fost operat la genunchi și, cel mai probabil, va reveni pe teren tocmai în luna iunie 2022, după ce competițiile în care este angrenată Chelsea, respectiv Champions League, Premier League, FA Cup și EFL Cup, se vor fi terminat de mai multe săptămâni. 

Chilwell, cumpărat cu 50 de milioane de euro

În acest sezon, Chilwell a jucat în 12 partide și a înscris 3 goluri, în toate competițiile. El s-a aflat în lotul lărgit al Angliei pentru Euro 2020, dar a prins foaia de joc doar la partida cu Ucraina, fără să fie folosit. Englezii au jucat finala, așa că apărătorul a avut o perioadă de odihnă mai lungă, care s-a prelungit peste începutul sezonului, apoi a acuzat leziuni musculare și o infectare cu Covid-19, care i-au redus prezențele considerabil. El a fost cumpărat pentru 50 de milioane de euro, de la Leicester, în august 2020, a câștigat Champions League și Supercupa Europei în sezonul trecut, jucând și finala FA Cup. 

Londonezii luptă pe mai multe fronturi și au nevoie de toți jucătorii 

Chelsea ocupă poziția a treia în Premier League, cu 41 de puncte după 19 etape, în spatele lui Manchester City (47p) și Liverpool (41p), dar înaintea lui Arsenal (35p), West Ham United (31p) și Tottenham (30p), echipe care îi pot contesta locul de Ligă. În Champions League, londonezii s-au calificat în optimile de finală, unde vor întâlni pe Lille (22 februarie, 16 martie).

De asemenea, echipa lui Thomas Tuchel este calificată în semifinala EFL Cup, urmând să dea piept în dublă manșă cu Tottenham (5 și 12 ianuarie), pentru un loc în finala de pe Wembley, în timp ce în FA Cup va juca contra lui Chesterfield FC, pe 8 ianuarie, în turul al treilea al competiției. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!