Manchester City Pep Guardiola Anglia Pep Guardiola

Manchester City, retrogradată? Situație fără precedent în istoria fotbalului

Manchester City poate fi retrogradată! Anunțul sperie nu numai clubul ”cetățenilor”, ci și alți coloși.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 18:46
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 18:54

Manchester City riscă să aibă de suferit din cauza fair-play-ului financiar, dacă zvonurile apărute în presa din Anglia se vor adeveri. Astfel, pe lângă faptul că depunctarea va fi inevitabilă în cazul în care va fi demonstrată eventuala vinovăție, Manchester City poate fi chiar și retrogradată din Premier League, în funcție de gravitatea situației.

Manchester City riscă să fie retrogradată din Premier League dacă va fi găsită vinovată

Informații despre ce poate suferi clubul din Manchester a oferit Stefan Borson, expert financiar în domeniul fotbalului. Și avocat, Borson a vorbit amplu despre ce spune legislația în astfel de cazuri, dar în această situație nu se află doar Manchester City, ci și Chelsea! Așa se face că Premier League poate rămâne fără două dintre cele mai iubite echipe din lume, dacă acestea vor fi găsite vinovate.

  • Pep Guardiola

”Din perspectiva fotbalului, este imposibil să ne gândim că Manchester City nu ar fi retrogradată dacă toate aceste infracțiuni ar fi găsite. Este posibil ca audierea să aibă loc în 2024, la un moment dat.

Premier League trebuie să fie îngrijorată de ce ar putea să pățească Manchester City, dacă va fi găsită vinovată. Faptul că Manchester City a fost acuzată de astfel de nereguli, atât de serioase, arată o mișcare îndrăzneață chiar și contra echipelor mari”, a spus Borson pentru The Sun.

Manchester City a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar

În februarie acest an, o comisie independentă a stabilit că gruparea campioană din Anglia a încălcat de peste 100 de ori fair-play-ul financiar. Echipa ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din Premier League!

Aceste informații au vizat veniturile clubului, care includ veniturile din sponsorizări și costurile de operare.

Chelsea, și ea pe ”lista neagră” 

Premier League investighează deja Chelsea, după ce noii săi proprietari au devenit conştienţi de "posibila raportare financiară incompletă" legată de perioada Abramovich şi au transmis informaţiile pe care le-au descoperit ligii şi altor autorităţi de reglementare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei de la Chelsea ar putea fi depunctați. Și așa londonezii sunt într-o situație delicată în clasament.

Cu Roman Abramovich patron, Chelsea a cucerit cinci titluri, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, două Supercupe ale Angliei, două Ligi ale Campionilor, două Europa League și o Supercupă a Europei.

Stefan Borson a vorbit și despre ce poate să pățească echipa londoneză:

”Va trebui să taxeze Chelsea pentru plățile în afara contabilității (n.r. - din perioada Abramovich), nu văd nicio cale de evitare și va fi foarte grav pentru club. Sunt încrezător că londonezii nu vor primi clemență pur și simplu pentru că au recunoscut-o și că s-a întâmplat la precedentul proprietar”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!