Aitor Karanka jude bellingham Real Madrid Spania Aitor Karanka (primul din dreapta, rândul de sus), la Real Madrid, alături de jucători precum Figo sau Zidane. Foto: Imago

"Am jucat cu Zidane și Figo, dar așa ceva n-am văzut!" Aitor Karanka, fostul fundaș de fier de la Real Madrid, reacție neașteptată

Aitor Karanka a cucerit de trei ori Liga Campionilor cu Real Madrid.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 17:29
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 17:52

Aitor Karanka (50 de ani), ultima dată antrenor la Maccabi Tel Aviv, a vorbit din postura de fost fotbalist care a evoluat alături de nume mari ale sportului rege. Subiectul: Jude Bellingham - englezul care s-a impus rapid la gruparea Blanco. 

Născut la Vitoria, Karanka s-a consacrat la Athletic Bilbao, iar între 1997 și 2002 a evoluat pentru Real Madrid. Bellingham îl impresionează pe actualul antrenor. Karanka, fost antrenor la Middlesbrough, Nottingham Forest și Birmingham, a făcut o comparație între Bellingham și două staruri mondiale alături de care a jucat. Totul dintr-un unghi de abordare interesant: perioada de acomodare și durata scursă până când s-a simțit în largul lor la Real Madrid. 

  • Aitor Karanka (primul din dreapta, rândul de sus), la Real Madrid, alături de jucători precum Figo sau Zidane. Foto: Imago

"Am jucat cu Zidane și Figo, dar așa ceva n-am văzut!"

„Nu am avut nicio îndoială că Bellingham va impresiona la Real Madrid. Dar poate o surpriză este cât de repede a făcut asta. Am jucat cu Figo și Zidane și, chiar și pentru ei, a durat. Îmi amintesc când Zizou a ajuns aici, în prima lună sau două luni, nu era la fel de bun ca la Juventus sau mai târziu. Este Real Madrid aici! 

Dar cu personalitatea și caracterul lui, Jude Bellingham pare că joacă aici de 10 ani! Nici un alt club nu este ca Real Madrid. Când jucam aici, erau jucători de top, dar toți erau mai în vârstă. Acum, la 20 de ani, singurul la care mă gândesc este Raul care a început la 18 sau 19 ani, dar când ești la fel de tânăr ca Jude, este greu să găsești pe cineva care a avut la fel de succes ca el", a spus Karanka, pentru Mirror. 

În vârstă de 20 de ani, Jude Bellingham e cotat deja la 150 milioane de euro și mai are contract cu Real Madrid până pe 30 iunie 2029. Bellingham poate juca în orice rol din linia ofensivă, cât și 'decar'. 

Are 1,86 m și e format la Birmingham, fosta echipă antrenată de Karanka. În actualul sezon, Bellingham a marcat în toate competițiile pentru Real Madrid 13 goluri în 14 partide. 

20 milioane euro e salariul anual primit de Jude Bellingham la Real Madrid. 

  • Campionatul European din 2024 e transmis de Pro TV, Pro Arena și VOYO
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!