FOTO I se spune "Măcelarul". "Nici nu mai știu cine și de ce m-a poreclit așa"

lisandro martinez Argentina Macelarul Manchester United Anglia
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 19 Februarie 2023, 13:59
Data actualizarii: Duminica 19 Februarie 2023, 16:12

Fundașul central valorează 50 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Campion mondial cu Argentina, Lisandro Martinez (25 de ani / 15 selecții) e unul dintre cei mai valoroși jucători de la Manchester United. Cumpărat de echipa de pe Old Trafford de la Ajax Amsterdam, anul trecut, pentru suma de 57 milioane de euro, Lisandro Martinez (1,75 m) s-a impus rapid la formația deținută de familia Glazer. 

"Măcelarul" Lisandro are 1,75 m

Interesant este că Lisandro Martinez, acum fundaș central, juca la juniorat coordonator de joc și purta numărul 10. La 13 ani a fost refuzat la un trial al celor de la Boca Juniors, apoi a intrat la Academia lui Newell's. Ajax l-a cumpărat de la Defensa, în 2019, pentru 7 milioane de euro. 

La gruparea olandeză a cunoscut consacrarea, iar în fotbalul din Premier League s-a adaptat imediat datorită stilului său agresiv. La doar 1,75 m, Lisandro Martinez impresionează nu numai prin agresivitate, ci și prin detentă și prin simțul de anticipație. 

Lisandro Martinez: "Iau fiecare provocare ca și cum ar fi ultima"

The Sun i-a dedicat un articol celui poreclit "Măcelarul".

"Nici nu-mi amintesc cine mi-a dat această poreclă... la Ajax... sau de ce!? Poate pentru că am un stil de joc agresiv pe care mizez în meciuri. Adevărul e că iau fiecare provocare ca și cum ar fi ultima pentru mine. Dintr-o anumită perspectivă, pot spune că mi se potrivește porecla. 

Oricum, am progresat foarte mult la felul în care interpretez jocul, la felul în care interpretez duelurile. Mi-am îmbunătățit și modul de a pasa. Pentru mine nu exsită limite. Dacă vreau să ajung cât mai sus în carieră, știu că trebuie să muncesc", a declarat Lisandro Martinez, conform The Sun. 

Heinze, idolul lui Lisandro Martinez

Idolul campionului mondial din 2022 e fostul fundaș argentinian Gabriel Heinze, actual antrenor la Newell's. Heinze a jucat în carieră și la Manchester United și a acumulat 73 de selecții în naționala Argentinei.

În vârstă de 44 de ani, Heinze s-a retras în 2014, de la Newell's.

  • 21 de meciuri a jucat în acest sezon pentru United
  • Un gol a marcat în acest sezon pentru United
  • Patru cartonașe galbene a primit în acest sezon fotbalistul grupării de pe Old Trafford
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!