"Este mai rapid ca Mbappe, poate distruge pe oricine". Mykhaylo Mudryk, considerat următorul star al fotbalului european 

Mykhailo Mudryk Chelsea Don Hutchinson Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 16:47
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 17:06

Chelsea a dat lovitura pe piața transferurilor, aducându-l pe starul ucrainean, Mykhaylo Mudryk.

În vârstă de 22 de ani, fotbalistul era dorit insistent de Arsenal, însă oferta financiară mai bună a celor de la Chelsea, 100 de milioane de euro, i-a convins pe cei de la Shakhtar Donetsk să-l lase pe Stamford Bridge pe Mykhaylo Mudryk.

Darijo Srna, cuvinte de laudă la adresa lui Mykhaylo Mudryk

"Dacă avea pașaport brazilian, nu s-ar mai fi discutat despre cele 100 milioane de euro. Dacă cineva îl vrea, trebuie să plătească bani mulți.

Mudryk este mai bun decât toți brazilienii. Îndrăznesc să spun că este cel mai bun jucător din Europa pe poziția lui după Mbappe, Neymar și Vinicius. Are tot ce îi trebuie și o arată în fiecare meci. Se descurcă cu ambele picioare, la duelurile unu la unu...", a declarat Darijo Srna, potrivit Marca.

Starul ucrainean, lăudat și în Anglia

Don Hutchinson, fost jucător la Liverpool, West Ham și Everton, a mers și mai departe cu laudele pentru Mykhaylo Mudryk.

"Mbappe poate fi rapid pe distanțe scurte, dar peste 20 m, Mudryk este mai rapid decât Mbappe. Este puternic, bine făcut... este un sprinter. Este adevărat că a costat 100 de milioane de euro, dar încă nu și-a arătat adevărarul potențial. Are nevoie de adaptare, dar va distruge pe oricine.

Am comentat câteva meciuri ale lui Shaktar din campionat, dar și pe cele din Champions League, așa că l-am văzut mult jucând. Pot spune că este mult mai rapid și dinamic decât Grealish și Antony, potențialul este enorm", a spus britanicul. 

În faze grupelor din Champions League, Mykhaylo Mudryk a fost cel mai rapid jucător, la egalitate cu Ousmane Dembele, cu o viteză de 36,6 km/h. Ucraineanul i-a depășit pe Rafael Leao (36,5 km/h), Fede Valverde (36,3 km/h), Nuno Tavares (36,2 km/h) și pe Alphonso Davies (36,2 km/h).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!