FOTO Războiul din Ucraina | Rinat Ahmetov l-a vândut pe Mudryk la Chelsea, apoi a făcut un gest imens pentru soldații care apără orașul Mariupol. Ce sumă a donat

Rinat Ahmetov Mykhaylo Mudryk razboiul din Ucraina Fotbal extern "A fost o decizie corecta sa renuntam la Lucescu!" Rinat Ahmetov, transant in declaratii dupa titlul pierdut in fata romanului
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 16 Ianuarie 2023, 12:52
Data actualizarii: Luni 16 Ianuarie 2023, 13:12

Ahmetov a transmis și un mesaj de suflet pentru soldații din Ucraina.

Preşedintele clubului de fotbal Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a anunţat că va dona suma de 25 de milioane de dolari soldaţilor ucraineni care luptă împotriva invadatorilor ruşi, informează site-ul oficial al clubului ucrainean.

Ahmetov a confirmat, într-un comunicat difuzat luni, vânzarea jucătorului Mihailo Mudrik la Chelsea Londra şi a afirmat cu această ocazie că doreşte să organizeze în viitor un meci amical împotriva echipei engleze pe Donbass Arena, incintă în prezent inaccesibilă din cauza ocupaţiei Ruse, într-un "Doneţk ucrainean".

  • A fost o decizie corecta sa renuntam la Lucescu! Rinat Ahmetov, transant in declaratii dupa titlul pierdut in fata romanului

Pentru ca acest vis să devină posibil, Ahmetov a lansat proiectul "Heart of Azovstal" (Inima Azovstalului), care constă în ajutorarea soldaţilor care apără oraşul Mariupol, situat în estul Ucrainei şi vizat de ruşi încă din primele zile alte invaziei declanşate în februarie 2022.

Rinat Ahmetov, 25 milioane de dolari pentru soldații care apără orașul Mariupol

"Am decis să demarez acest proiect pentru a-i ajuta pe apărătorii oraşului Mariupol şi familiile soldaţilor căzuţi. Datorită lor, sacrificiului şi curajului lor de a respinge inamicul în primele luni de război, simţim astăzi cu toţii inevitabila victorie a Ucrainei.

Astăzi aloc 25 de milioane de dolari pentru a-i ajuta pe soldaţi şi apărătorii noştri, precum şi familiile lor. Banii vor fi folosiţi pentru a acoperi diverse nevoi - de la furnizarea de tratament medical şi suport psihologic, până la satisfacerea unor solicitări specifice", precizează Rinat Ahmetov.

Mudrik, pentru 100 milioane de euro la Chelsea

Conform presei britanice, clubul Chelsea Londra a acceptat să plătească suma de 100 de milioane de euro echipei Şahtior Doneţk în schimbul tânărului internaţional ucrainean Mihailo Mudrik (22 ani), jucător care poate evolua pe mai multe posturi ofensive.

Rinat Ahmetov a ţinut, totodată să "mulţumească întregii lumi civilizate pentru că a ajutat Ucraina". "Astăzi putem vorbi despre fotbalul ucrainean datorită armatei ucrainene, poporului ucrainean şi sprijinului extraordinar al întregii lumi civilizate. Doar unind eforturile vom învinge răul care a venit în casele noastre", a subliniat miliardarul ucrainean. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!