Clauza impresionantă stabilită pentru Erling Haaland. Cât trebuie să se plătească pentru norvegian pentru a fi transferat

Erling Haaland clauza reziliere Manchester City Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Mai 2022, 19:45
Data actualizarii: Joi 12 Mai 2022, 19:51

Manchester City a anunțat în mod oficial transferul lui Erling Haaland, de la Borussia Dortmund.

Manchester City a anunțat că "a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul atacantului Erling Haaland", mutarea urmând să intre în vigoare de la 1 iulie 2022.

Norvegianul va semna un contract pe cinci sezoane cu City, cu un salariu săptămânal de 360.000 de euro, adică 51.430 de euro pe zi!

Salariul net din următorii cinci ani va fi de 93,8 milioane de euro, la care se pot adăuga alte 7 milioane ca bonusuri, în funcție de performanțele lui Haaland, mai exact dacă va deveni golgheterul Premier League sau dacă va câștiga titlul de campion.

Clauza de reziliere spectaculoasă pentru Haaland

Jurnaliștii de la Bild au dezvăluit câteva detalii despre contractul semnat de norvegian. Potrivit informațiilor acestora, oficialii de la Manchester City au stabilit o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro care poate fi activată după două sezoane. 

Câți bani încasează Borussia după transferul lui Haaland

În comunicatul postat de nemți apare public și efectul financiar al transferului, iar conform acestora, încasările ar ajunge la un maximum de 40 de milioane de euro, cu 20 de milioane mai puțin decât clauza apărută în presă. 

"Cu realizarea transferului, managementul se așteaptă la un efect pozitiv în privința încasărilor, anul 2022/23 anunțându-se a avea o magnitudine în jurul a 35 de milioane - 40 de milioane de euro", se arată în comunicat. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!