Roman Abramovich Chelsea Rusia Anglia

Chelsea, scoasă la vânzare de Abramovich! Rusul și-a anunțat retragerea de la conducere, iar acum poate vinde clubul 

Războiul declanșat de Vladimir Putin face 'victime' și în rândul miliardarilor ruși. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 09:17
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 09:19

Roman Abramovich (55 ani), cunoscut apropiat al lui Putin și patron al lui Chelsea, a fost obligat să se retragă de la conducere, asta după ce în Marea Britanie au fost luate măsuri împotriva sa, ca sancțiuni pentru Rusia. Oligarhul a fost 'interzis' din a mai intra pe teritoriul Marii Britanii, iar apoi a decis să lase administrarea clubului în mâinile celor de la Fundația Chelsea. 

Cu toate astea, Roman Abramovich ar fi gata însă să renunțe la clubul pe care l-a cumpărat în 2003, după ce a achitat 190 de milioane de dolari. Un afacerist important susține că a primit o ofertă de a achiziționa Chelsea. 

Chelsea, scoasă la vânzare de Abramovich! Un miliardar elvețian a primit oferta 

Hansjorg Wyss, miliardar elvețian în vârstă de 86 de ani, a dezvăluit că a primit o ofertă din partea lui Roman Abramovich pentru a cumpăra Chelsea. Averea lui Wyss este de peste 5 miliarde de dolari și a fost numit „unul dintre cei mai filantropi oameni din lume” de către Forbes. 

„Abramovich este unul dintre sfătuitorii apropiați și prieten al lui Putin. Ca și alți oligarhi, el este de asemenea panicat. Abramovich încearcă să își vândă toate proprietățile din Anglia. Vrea și să scape rapid de Chelsea. Eu și încă trei persoane am primit o ofertă marți de a cumpăra Chelsea de la Abramovich.

Acum trebuie să aștept patru cinci zile. Abramovich cere prea mulți bani. Știți, Chelsea îi datorează două miliarde de lire, dar Chelsea nu are bani. Asta înseamnă că: cei care cumpără trebuie să îl compenseze pe Abramovich. 

În prezent, nu cunoaștem prețul vânzării. Pot să îmi imaginez că preiau Chelsea alături de parteneri. Însă trebuie să examinez condițiile generale întâi. Ce pot spune deja este: nu fac astfel de lucruri singur. Dacă voi cumpăra Cheslea, atunci o voi face cu încă 6-7 investitori alături”, a declarat Wyss conform Goal

Modifică setările cookies