Roman Abramovich încearcă să intermedieze pacea între Ucraina și Rusia: "Vă pot confirma! E singurul care a răspuns"

Roman Abramovich Chelsea Rusia Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 13:35
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 13:36

Războiul dintre Rusia și Ucraina a intrat în ziua a cincea, iar cele două țări negociază acum la frontiera belarusă, cererea ucrainenilor fiind instituirea imediată a unui armistițiu și retragerea forțelor militare ruse din Ucraina.

Roman Abramovich, patronul rus al clubului Chelsea, este și el implicat în tentativa de a restabili pacea dintre cele două țări, anunță purtătorul de cuvânt al miliardarului.

Roman Abramovich a răspuns apelului Ucrainei

Abramovich, care a anunțat sâmbătă seară că acordă controlul clubului Chelsea persoanelor de încredere din fundația caritablă a clubului londonez, ar fi fost contactat de oficiali ucraineni pentru a i se cere sprijinul în conflictul existent, iar oligarhul rus ar fi acceptat să încerce.

"Vă pot confirma că Roman Abramovich a fost contactat de Ucraina pentru sprijin în obținerea unui rezoluții pașnice. Având în vedere ce este în joc, vă rugăm să înțelegeți de ce nu am comentat până acum despre această situația sau despre implicarea sa", a spus un purtător de cuvânt al lui Abramovich, pentru agenția de presă PA, citat de RTE.

De asemenea, regizorul și producătorul ucrainean Alexander Rodnyansky a confirmat implicarea lui Roman Abramovich, spunând că patronul lui Chelsea a fost singurul care a răspuns apelului lansat de Ucraina.

"Vă pot confirma că Ucraina încearcă să găsească pe cineva în Rusia care să-i ajute să găsească o rezoluție pașnică. Ucraina se află în legătură cu Roman Abramovich prin intermediul comunității evreiești și i-a cerut ajutor.

Roman Abramovich încearcă să ajute și să găsească o rezoluție pașnică. Deși influența sa este limitată, Roman Abramovich este singurul care a răspuns și a fost dispus să încerce.

Dacă acest lucru va avea sau nu impact, nu știu, dar eu țin legătura cu colaboratorii lui Zelensky și știu cât de recunoscători sunt pentru aceste eforturi", a declarat și Alexander Rodnyansky.

Roman Abramovich (55 de ani), oligarh rus, miliardar, politician și om de afaceri, a cumpărat clubul Chelsea în 2003 și a făcut din formația londoneză una dintre cele mai puternice echipe din Europa. În 2021, Forbes anunța că averea lui Abramovich a ajuns la 14,5 miliarde de dolari.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!